Medya
04 Kas 2016 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Cumhuriyet yazarı iki isme fena yüklendi: Alev Coşkun, Mustafa Balbay şimdi mutlu musunuz?

Cumhuriyet yazarı Deniz Kavukçuoğlu, Cumhuriyet'e yönelik operasyonun müsebbibi olarak gördüğü iki eski Cumhuriyet yazarına fena yüklendi.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik operasyonun üzerinden 5 gün geçti ancak tartışması tüm hızıyla devam ediyor.

Operasyon nedeniyle iktidar kadar hedefte olan iki isim daha var: Cumhuriyet gazetesi eski yazarları Alev Coşkun ve Mustafa Balbay...

Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı ile ilgili açtığı dava nedeniyle topa tutulurken, Mustafa Balbay da, operasyon yapan savcının Cumhuriyet yöneticilerine yönelik suçlamalarını daha önce twitter'dan dile getirdiği için hedef tahtasına oturtuldu.

ŞİMDİ MUTLU MUSUNUZ?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Deniz Kavrukçuoğlu da, bugünkü yazısında "Alev Coşkun, Mustafa Balbay şimdi mutlu musunuz?" diye sordu ve iki isme fena yüklendi.

Cumhuriyet Vakfı'nın2 Nisan 2013’teki olağan seçimine “usulsüz” diye itiraz eden iki ismin Cumhuriyet’te uzun yıllar yöneticilik ve yazarlık yapmış olan Alev Coşkun ve Mustafa Balbay olduğunu hatırlatan Kavukçuoğlu, şöyle devam etti:

İKTİDARA FIRSAT YARATMAK SENİN NEYİNE?

"... Senin neyine Alev Coşkun, Cumhuriyet’le bu kadar uğraşmak ve şimdi başyazıda vurgulandığı gibi, 'iktidara fırsat yaratmak', senin neyine? Şimdi mutlu musun? Şimdi istediğin gerekçeyi ileri sürü bu kadar insan gözaltına alındıktan sonra. Ve belki de dönen laflara göre, Cumhuriyet’e kayyım atanması söz konusu ise, mutlu musun şimdi?

SANA HAPİSTE MAAŞINI ÖDEMEDİ Mİ?

Ya sen Mustafa Balbay? Bütün varlığını Cumhuriyet’e borçlu olan sen, mutlu musun şimdi? Sen hapiste iken, aylığını Cumhuriyet ödemedi mi? Seni Cumhuriyet savunmadı mı? Hapiste olduğun halde, Cumhuriyet yine de yazılarını yayımlamadı mı? Şu anda milletvekili isen, bunu Cumhuriyet’e borçlu değil misin? Meclis’te CHP milletvekillerinin yanında otururken şimdi yüzün kızarır mı? Yok, Cumhuriyet Vakfı Başkanlığı, yok CHP Genel Başkanlığı adaylığı, hiç haddini bilmez misin?

Alev Coşkun ve Mustafa Balbay, nedir bu hırs? Ayıklayın şimdi pirincin taşını."