Gündem
11 Şub 2013 16:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

CUMHURİYET MUHABİRİNDEN BELEDİYE BAŞKANINA GAZETECİLİK DERSİ!

Cumhuriyet gazetesi yaptıkları habere tepki gösteren Belediye Başkanı'na 'ders verdi'

Cumhuriyet’in haberine kızan Çemişgezek Belediye Başkanı’na ilişkin haber ve haberi yapan Aykut Küçükkaya’nın cevabı:

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız’ı şikâyet etmeye teşebbüs ettikleri ve eleştirdikleri için haklarında savcılık soruşturması başlatılan köy muhtarları ve ilçe kaymakamıyla ilgili haberlerimiz AKP’li belediyeyi kızdırdı. Belediye Başkanı Yıldız’ın kaleme aldığı ve belediyenin resmi internet sitesinden “tehdit kokan bir üslupla” yayımlanan açıklamayla ilçe kaymakamı, muhabirimiz Aykut Küçükkaya ile gazetemiz hedef alındı.

İnternet sitesinin manşetinden kamuoyuna yönelik açıklama yaptığını duyuran Yıldız, muhabirimiz Küçükkaya ve gazetemize yönelik, “Sayın Aykut; hiçbir kurumu ve camiayı töhmet altında bırakmak sizin haddinizin olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü hangi saiklerle hareket ettiğinizi hem yazınızdan anlamak mümkün, hem de yayın grubunuzu çok iyi tanıyoruz. Hiç boşuna playback yapmaya kalkma. Bu arada bu sanal gündemin ve sizin üzerinizden siyaset yapmaya çalışan zavallılara da ekmek olmadığını buradan belirtmek isterim. Yeni dönemde ben yokum ama Ak Partinin Çemişgezek’teki üçüncü döneminde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Kaymakam hedefte

Belediyenin resmi internet sitesinden İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna’yı da hedef alan Yıldız’ın ilçenin mülki amirine yönelik sözleri ise açıklamada (Yazım hataları bilerek düzeltilmemiştir) aynen şöyle yer aldı: “Nasıl oluyor da aynı dilekçede Belediye Başkanı bu kadar net hedef gösterilirken daha bir buçuk yıllık Çemişgezek Kaymakamı Ali İkram Tuna iyilik, barış, kardeşlik meleği olarak göklere çıkartılıyor. Dilekçede de yazıldığı gibi sözde bu kaotik durumu gören kaymakam bey hemen harekete geçmiş ve vatandaşları kucaklaşmaya başlamıştır! Oysa bu kaymakam bey Ak Parti ile aynı saflarda olduğunu söylemiştir. Ve defaten her ortamda, “Ben imam hatip mezunuyum, Şevki Yılmaz’ın kasetleri ile büyüdüm, 28 şubat mağduruyum” diyerekte bir mensubiyet ve aidiyet alanı algısını oluşturmaya çalışmıştır. Bu çok manidar değil midir? Nasıl oluyor da muhtarların dilekçesinde yazılan ifadesi ile Ak Partili Belediye Başkanı Yıldız buradaki barış ortamını bozuyor da! yine kendi ifadesi ile diğer bir Ak Partili Mülki idare amiri Çemişgezek Kaymakamı Ali İkram Tuna sözde bozulmuş barış ortamını tesis etmek için harekete geçiyor ve kurtarıcı gösteriliyor! Sizce bu da düşündürücü değil mi? Yoksa aynı kaymakam beyin bölgede yönetimsizlik yetersizliği hususunda bir takım yöneticiler tarafından ilgili makamlara bildirilip’te bunun sonucunda da bir ön inceleme soruşturması başlatılmış olması ve de aynı günlere aynı döneme bu dilekçenin denk gelmesi ile paralellik tezahür etmektedir sorusunu akla getirmiyor mu?”

İŞTE AKP GERÇEĞİ

Aykut Küçükkaya

AKP’li Belediye Başkanı Yıldız, açıklamasında dilekçedeki iddiaların hepsine yer vermediğimiz için bizi sert bir üslupla eleştiriyor. Bu eleştiri gazetemizde yayımlanan bu haberlerin neden kaleme alındığını belediye başkanının idrak edemediğini gösteriyor. Şöyle ki: Eğer muhtarların yazdığı şikâyet dilekçesi AKP Genel Merkezi’ne ve diğer ilgili makamlara ulaşabilseydi biz de bu dilekçedeki iddiaların tamamına belediye başkanının söylediği gibi yer verebilirdik. Bu haber dizisi muhtarların, AKP’li bir belediye başkanını, AKP Genel Merkezi’ne şikâyet bile edemeden dilekçelerine savcılık emriyle polis tarafından el konulduğu için yapıldı. Bu nedenle bizim için şikâyet dilekçesinin içeriğinden ziyade,“Türkiye’de bir grup muhtarın iktidar partisinden bir ilçe belediye başkanını haklı ya da haksız şikâyet edememesi gerçeği” haber değeri taşımaktadır.

CUMHURİYET NE YAZDI?

Çemişgezek ilçesinde köy muhtarları, AKP’li Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız hakkında şikâyet dilekçesi vermek isteyince savcı-polis marifetiyle ilçede evler ve dükkânlar basılmış, “suç delili” dilekçelere AKP Genel Merkezi’ne ulaşmadan el konulmuştu. Şikâyet dilekçeleri ilgili makamlara bile ulaşamazken belediye başkanının şikâyeti üzerine savcılık, muhtarlar hakkında iftira ve hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Yıldız, kendisini “Alevi yurttaşların yaşadığı köylere daha az yatırım yapıyorsun” diye eleştiren ve köy muhtarlarını destekleyen İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kaymakam hakkında ise halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile görevi kötüye kullanma suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.