Medya
08 Mayıs 2014 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Cumhuriyet gazetesine soruşturma yağmuru

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Bürosu gazeteye soruşturma başlattı.

Soruşturmalardan biri Kılıçdaroğlu'nun, Meclis TV tarafından da yayınlanan konuşmasının haberi, diğeri ise bütün Türkiye'nin dinleyebildiği Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili ses kaydı hakkında...

işleyenlerin soruşturulması gerekir. Müvekkiller hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep ediyorum.”

* Cumhuriyet’e yönelik diğer soruşturmalar ise 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından yapılan haberlerimizle ilgili Basın Savcılığı’nca açıldı. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Ocak Ocak 2014 günü Meclis çatısı altında yaptığı grup konuşmasını kamuoyuna duyuran haberle ilgili yürütülen soruşturma dikkat çekiyor. Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Yıldız ve Küçükkaya’ya, Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını yayımladıkları için “hakaret ve soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlaması yöneltiliyor. Bu soruşturma kapsamında ifade veren Küçükkaya, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını “Meclis TV’nin yayınladığına” dikkat çekti.

* Bir diğer soruşturma ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Meclis Başkanlığı’na verdiği sonu önergesinin haberleştirilmesiyle ilgili açıldı. Yine Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine “hakaret” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Yıldız ve Küçükkaya savcılığa ifade verdi.

* Bir başka soruşturma ise 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda şüpheli olarak adları geçen isimlerin şikâyetleri üzerine başlatıldı. Yasin el Kadı, Usame Kutub ve Cengiz Aktürk’ün “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “hakaret” iddiasıyla savcılığa yaptıkları başvuru üzerine başlatılan soruşturmaya konu ise 17 Aralık operasyonu sonrası bazı işadamlarının mal varlıklarına el konulmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararının duyurulduğu haberdi. Yıldız verdiği ifadede, “Bir hâkim kararının içeriği nedeniyle hakaret suçunun oluşmasına olanak yoktur. Adli olaylarda yaşanan gelişmelerin basın özgürlüğü çerçevesinde aktarılması suç teşkil etmez” diye konuştu.