Polemik & Kulis
09 Şub 2015 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Cumhuriyet Gazetesi'ne hangi yazarlar geliyor?

Oray Eğin, Cumhuriyet'te Genel Yayın Yönetmenliği koltuğu için düşünülen ismi ve bu isimle birlikte yazmaya başlayacak köşe yazarlarını açıkladı.

Sözcü gazetesinde dün yayınlanan köşe yazısında Cumhuriyet’in genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer’in görevden alınma sürecini yazan Oray Eğin Cumhuriyet Vakfı'nın bu karardan sonra yeni bir arayışa girdiğini ve Vakfın kafasındaki ismin Can Dündar olduğunu açıkladı.

İşte Eğin'in odatv'de yeralan Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili yazısı: 

Yakında Cumhuriyet’in başına Can Dündar’ın geleceğini söylüyor gazetenin içinden kaynaklar. Gazetenin haber çizgisi Can Dündar’ın 17 aralık yolsuzluk skandalına dair yazı dizileri ve savcıyla yaptığı röportajlara benzer bir çizgide olacak.

Bitmedi…

Utku Çakırözer’e kendi yazıişleri elemanlarıyla çalışma fırsatını vermemişti Vakıf. Şimdi Can Dündar’a ‘carte blanche’ sunuldu ve istediği isimlerle yazıişlerini yönetmesi vaat edildi.

Dündar’ın gazeteye ilk getireceği isim Tahir Özyurtseven olacak. Milliyet yazıişlerinde yıllarca çalışan Özyurtseven en son hüsranla biten Artı 1 macerasında da Can Dündar’la birlikteydi.

Habertürk’teki görevine son verilen Doğan Satmış da Can Dündar’ın ikinci sağ kolu olacak. Yıllarca Hürriyet ve Habertürk’te mutfağı yöneten Satmış şimdi Cumhuriyet’te görev alacak.

Can Dündar’ın gelişiyle birlikte yazarlar da değişecek. Ulusalcı tayfanın büyük ölçüde tasfiye edilmesi bekleniyor. Işık Kansu’nun görevine son verilmesinden sonra Cumhuriyet’ten başka yazarlar da gönderilecek.

Yerlerine ise Nuray Mert ve Ahmet İnsel gibi liberal kalemler düşünülüyor.

Öte yandan Vakfın gelenekçi tarafındaki üyeler de boş durmuyor. Kısa sürede İlhan Selçuk-Hasan Cemal döneminde olduğu gibi bir ayrışmanın yaşanacağı ve Vakfın bazı üyelerinin kazan kaldıracağı tahmin ediliyor. Oylamaların dondurulup operasyonların geçersiz kılınacağı da…

Ama Vakfın avukat Akın Atalay önderliğindeki liberal kanadı Can Dündar operasyonunu bodoslama yapmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet’in Şişli’deki merkezindeki gelişmeleri bildirmek yine ABD’den bana düşecek.