Polemik & Kulis
26 Haz 2019 17:16 Son Güncelleme: 26 Haz 2019 20:37

Cumhuriyet Gazetesi'ne flaş transfer!

Aykut Küçükkaya'nın Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Cumhuriyet Gazetesi'ne flaş bir transfer gerçekleşti.

Cumhuriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya yönetiminde başlayan yeni oluşum sonrasında, Ege Bölgesinin başına Muğla’da yaşayan araştırmacı gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu transfer edilmişti. Gazetenin kadrosu giderek güçleniyor. Ege Bölge yapılanmasını hızlandıran Mollaveisoğlu, ödüllü bir gazeteci ile el sıkıştı. İzmir’de Yeni Asır, İhlas Haber Ajansı ve son olarak Habertürk Gazetesi’nde 9.5 yıl çalışan Mehmet İnmez Cumhuriyet Ege kadrosuna dahil oldu.

Ege Bölgesi’nde yayınına bir süre önce ara veren, 7 Mayıs tarihinde haftalık yayın hayatına yeniden başlayan Cumhuriyet’in Ege Eki’nin yayın ve haberlerinin sorumluluğuna kısa süre önce Tuncay Mollaveisoğlu getirilmişti. Ege Bölgesi’nin aynası olan özel haber ve yorumları ile dikkat çeken Cumhuriyet Ege şimdilik Cuma günleri yayınlanıyor. Cumhuriyet Ege ekibi, bölgedeki gelişmeleri hem ulusal çapta gündeme getirecek hem de tüm il ve ilçelerin nabzını tutan eki yayına hazırlayacak. Cumhuriyet Ege’nin kadroya başka usta gazetecileri de katacağı öğrenildi.

 MEHMET İNMEZ KİMDİR?

1996 yılında Yeni Asır Gazetesi’nde muhabir olarak başlayan Mehmet İnmez, gazetenin el değiştirmesiyle Aralık 2002 tarihinde İhlas Haber Ajansına geçti. 5 yıl boyunca polis adliye alanlarında birçok özel ve sıcak haberlere imza attı.  2009 yılında Habertürk Gazetesi’nin kurulmasıyla istifa ederek gazetenin İzmir Bürosunda göreve başladı. 9,5 yıl gazetede çalıştı.

İzmir’de görev yapan polis adliye muhabirlerinin oluşumu ile kurulan İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği’nin iki dönem başkanlığını yapan gazeteci İnmez, İzmir ve Ege Bölgesi’nde polis, adliye, yaşam, çevre ve kent alanında araştırma haberleri yaptı. 24 yıllık gazeteci ve sürekli basın kartı sahibi Mehmet İnmez, Soma’da yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği kaza sonrası çektiği fotoğraflarla ‘SOMA 301’ isimli fotoğraf sergisi ile İzmir adliyesine düzenlenen bombalı saldırı da hayatını kaybeden ‘Fethi Sekin’ sergisi açtı. İnmez’in 30’a yakın gazete ve televizyon alanlarında haberleriyle birincilik ve ikincilik ödülleri mevcut.