Gündem
31 Eki 2016 06:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Cumhuriyet Gazetesi'ne büyük operasyon!

Cumhuriyet gazetesi yönetimi ve yazarlarına operasyon düzenlendi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Güray Öz ve Akın Atalay'ın evi basıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile aynı zamanda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan yazar Güray Öz, gazetenin yazarı Aydın Engin, karikatürist Musa Kart gözaltına alındı.

İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın yurtdışında olduğu, hakkında da gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise yurtdışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu doğrultuda sabah saatlerinde, İstanbul ve Ankara'da, şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı.

Murat Sabuncu ve yazar Aydın Engin İstanbul'da, yazar Güray Öz de Ankara'da gözaltına alındı.

Bu arada, soruşturma kapsamında gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında, yurt dışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı, Orhan Erinç hakkında da yaşlı olduğu için sadece evinde arama kararı alındığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR
Gazetenin 13 yazar ve yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında Murat Sabuncu, Güray Öz, Aydın Engin ve Musa Kart gözaltına alındı.

ULUSLARARASI BASIN ENSTİTÜSÜ YÖNETİCİSİ KADRİ GÜRSEL DE GÖZALTINDA

Cumhuriyet Yayın Danışmanı-yazarı ve Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Kadri Gürsel ile hakkında da gözaltı kararı çıktı.

Hakkında gözaltı kararı olanlardan birisi de Cumhuriyet'in muhasebe müdürü Günseli Özaltay.

BEŞ GÜN BOYUNCA AVUKAT YASAĞI

Gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticileri hakkında beş gün boyunca avukat yasağı konuldu.