Polemik & Kulis
29 Haz 2016 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:21

Cumhuriyet Gazetesi'nden üst düzey ayrılık! Hangi ismin görevine son verildi? (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün itibariyle büyük bir ayrılık yaşandı.

Can Dündar'ın Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturmasının ardından gazetede yeni bir dönem başlamıştı. Gazete Doğan Satmış'ı kadrosuna katmıştı. 

2014 Kasım ayında Habertürk'teki Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevine son verilen Doğan Satmış, Şubat ayında Cumhuriyet gazetesinin Yayın Danışmanlığı görevine getirilmişti.

Cumhuriyet gazetesi, 1 yıldır Yayın Danışmanlığı görevinde bulunan Doğan Satmış'ın işine bugün son verdi. 

Satmış, haberi Twitter hesabından duyurdu. Satmış, "Cumhuriyet gazetesi Akın Atalay şuan itibariyle Cumhuriyet gazetesiyle ilişkimin kesildiğini teblig etti. Bir dönemin sonu" diye yazdı. 


Doğan Satmış kimdir?

Doğan Satmış, öğrenciyken 1981′de Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak gazeteciliğe başladı.

Günaydın (1986-1989) ve Bugün (1989) gazetelerinde de görev yaptı. Hürriyet’te 1989′da Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başladı. 17 yıl çalıştı.

Gazetenin ilk Okur Temsilcisi (Ombudsman) oldu ve bu görevi 5 yıl sürdürdü. Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği üyeliğinde bulundu.

2006′da Sabah Gazetesi’ne Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak geçti. 2009′da Habertürk Gazetesi’nin kuruluşunda çalıştı, bir süre günlük köşe yazıları kaleme aldı.

Aynı yıl, Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı'na getirilen Satmış'ın, Kasım 2014'te görevine son verildi.



MEDYARADAR/ÖZEL