Polemik & Kulis
18 Ara 2016 20:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:16

Cumhuriyet Gazetesi'nde künye devrimi! Can Dündar ve ekibi geri döndü! (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne Can Dündar'ı yeniden getirdi.

Cumhuriyet Gazetesi Can Dündar'ın ayrılmasıyla boşalan Genel Yayın Yönetmenliği görevine 1 Eylül tarihinde Murat Sabuncu'yu getirmiş, Sabuncu’nun yeni görevi Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tarafından Twitter hesabından duyurulmuştu.

2 ay sonra başlatılan operasyon sonucunda ise aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel'in de bulunduğu 10 isim tutuklandı.

Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde sürpriz bir değişiklik yaşandı.

Cumhuriyet Gazetesine başlatılan soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkartılan Can Dündar Genel Yayın Yönetmeni olarak künyede yeraldı.

Sadece Dündar ile kalmadı, Can Dündar'ın ekibinde yeralan Tahir Özyurtseven de Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı , Pınar Ersoy Dış Haberler Müdürü, Evrim Altuğ Kültür Sanat Müdürü olarak künyeye girdi.

İŞTE BUGÜNKÜ KÜNYE:

 

İŞTE 17 ARALIK TARİHLİ KÜNYE:



 
Ancak bu değişikliklerin Cumhuriyet Gazetesi tarafından duyurulmaması kafalarda soru işaretleri uyandırdı. Bunlardan bir tanesi de künyenin yanlış basılmasıydı. Ancak bu da ihtimal dışı birşey, çünkü Cumhuriyet gibi bir gazetede bu hatanın yapılması akıllara ziyan bir durum.

Şimdi kamuoyu Cumhuriyet yönetiminden künye için bir açıklama bekliyor.

YUSUF DEMİR-MEDYARADAR/ÖZEL