Medya
07 Ara 2010 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

CUMHURİYET GAZETESİ'NDE BİR İLK! TÜRBANLI KADIN CUMHURİYET'E NASIL GİRDİ?

Cumhuriyet gazetesinde üstelik Hikmet Çetinkaya'nın yazısının üstünde türbanlı bir kadının fotoğrafı yer alıyordu. Bu bir ilkti ve...

Cumhuriyet gazetesinde pazar günü yayınlanan bir ilan Hürriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün gözünden kaçmadı.

Özkök, "Cumhuriyet’in türbanı" başlıklı bir yazı ile gazetedeki ilanda türbanıyla görünen bir kadının varlığını tüm medyaya duyurdu. İşte Özkök’ün yazısından ilginç bir bölüm:

"Geçen pazar günü "Cumhuriyet" gazetesinde bir ilan. Hem de tam Hikmet Çetinkaya’nın yazısının üzerinde. Türbanlı, sempatik bir kadın sayfadan bize bakıyor. Adı Ayşe Aydın. Diş hekimi. "Salonumun mimarı ben olacağım" diyor.

Yanı başında 6 kadın daha var. Onların başı açık. Biri "Havuzum sadece bana özel olsun" diyor.Öteki, "Evime yakın bir yoga salonu olsa"...

Bu kadınlar "Simpaş"ın konut ilanında yan yana yer alıyor. İlanda türbanlı bir kadın da kullanmışlar. Ve bu ilan, "Cumhuriyet" gazetesinde yayınlanıyor.

Dün Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’ı arayıp sordum.
"Bu ilan gelince hiç tartıştınız mı?" Bir saniye bile düşünmeden cevap verdi: "Hayır hiç tartışmadık Doğrudan gazeteye girdi. Bizim görüşümüz bu. Böyle bir konuyu tartışmamıza gerek yok."

Cumhuriyet’te daha önce böyle bir ilanın yayınlandığını hatırlamıyorum. İbrahim Yıldız da hatırlamıyor. Her şeyin bir "ilk"i var. Benim hoşuma gitti.

Hiç itiraz sesi yükselmeden, çok doğal bir şekilde gazeteye girmesi daha da hoşuma gitti. "