Polemik & Kulis
10 Eyl 2018 13:44 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:50

Cumhuriyet Gazetesi'nde bir flaş ayrılık daha!

Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yönetim değişikliği sonrası başlayan ayrılıklar devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’ndaki yönetim değişikliğinin ardından gazetenin yazarlarından Ceyda Karan da ayrıldığını duyurdu.

Twitter hesabında açıklama yapan Karan, "Şu geldiğimiz noktada gördüğüm lüzum üzerine bugün istifamı verdim. Gidenlere geçmiş olsun, kalanlara başarılar. Cumhuriyetsiz kalmayın" dedi. 





CEYDA KARAN KİMDİR?

22 Haziran 1970 İzmir doğumlu olan Ceyda Karan henüz küçük yaşta, ailesinin İstanbul'a taşınması dolayısıyla eğitim hayatını İstanbul'da geçirdi. Liseyi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Gazeteci olmaya ilkokulun sonuna doğru karar verdiğini belirten Karan, kendine en uygun gördüğü gazetecilik sektöründe çalışmaya üniversitenin ikinci sınıfındayken başladı.

Meslek hayatı, Cumhuriyet gazetesi istihbarat servisi'ndeki bir stajla başladı. Ajansçılıktan, dergiciliğe, çeşitli alanlarda çalıştı. Ceyda Karan, ilk profesyonel deneyimini Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde yaşadı.

Bu deneyiminin ardından Kanal D Haber Merkezi ve Dış Haberler Servisi'nde görev alan gazeteci, 28 Şubat döneminde 32. Gün Programı'nda Mehmet Ali Birand'ın yapımcılığı ve asistanlığını yaptı. 1998 yılında başladığı Radikal Gazetesi Dış Haberler servisi onun meslekte en uzun süre görevde bulunduğu yerdi.

Radikal Gazatesi'nden 2010 yılında ayrıldı. Habertürk Televizyonu Dış Haberler Şefliği görevini yürüten Karan, Ocak 2013'te Habertürk'ten ayrıldı. 13 Haziran 2013'ten 1 Ağustos 2014'e kadar Taraf gazetesinde köşe yazarlığı yapmış olan Karan, bu tarihten itibaren yazılarını Cumhuriyet gazetesinde sürdürmekteydi.