Medya
17 Şub 2023 11:32 Son Güncelleme: 17 Şub 2023 16:28

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Altınkaynak hayatını kaybetti

Cumhuriyet Gazetesi’nde haftada bir gün “Edebiyatın Işığında” başlıklı köşeyi kaleme alan yazar, eleştirmen Hikmet Altınkaynak hayata veda etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden, 2022 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Hikmet Altınkaynak hayatını kaybetti. Yazar, eleştirmen ve öğretim üyesi olan Altınkaynak, Cumhuriye Gazetesi'nde haftada bir gün "Edebiyatın Işığında" başlıklı köşeyi kaleme alıyordu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hikmet Altınkaynak’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı

“Değerli meslektaşımız Hikmet Alkınkaynak’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hikmet Altınkaynak’ın ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Hikmet Altınkaynak'ın cenazesi 19 Şubat 2023 Pazar günü öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camisi'nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

HİKMET ALTINKAYNAK KİMDİR?

Niğde’de doğdu.  Mesleğe 1972’de Yeni Ortam’da başladı.  1975’te Cumhuriyet Gazetesi’ne geçti. Alman WDR Köln Radyosu’nda (1990 – 2002), Kanal D ve TV 8 televizyonlarında kitap programları hazırladı ve sundu. TRT programlarına danışmanlık yaptı. Aralarında Eleştiri ve Yaşasın Edebiyat olmak üzere, 10 dolayında derginin yöneticiliğini üstlendi. Milliyet ve Hürriyet yayın gruplarında redaktör, yazar, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak çalıştı. Yazıları Cumhuriyet, Milliyet, Radikal gibi gazetelerde ve Varlık, Türk Dili, Eleştiri, Milliyet Sanat, Ulusal Kültür, Yaşasın Edebiyat, Hürriyet Gösteri, Cumhuriyet Kitap gibi pek çok dergide yayımlandı. Atatürk'ü Seviyorum adlı 10 çocuk kitabı Çin'de Çince ve Uygurca yayımlandı. Oktay Akbal’a Mektuplar, Edebiyatımızdan Portreler, Atatürk Devrimleri’ne Yolculuk, Türk Edebiyatında Yazarlar ve Şairler Sözlüğü yayımlanmış kitaplarından bazıları.  Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevliliği ve rektör danışmanlığı yaptı. Bu üniversitede 13 yıl Çağdaş Türk Şiiri, Biyografi Yazımı, Türk Dili dersleri okuttu. 2018’den bu yana Cumhuriyet Gazetesi’nde haftada bir gün “Edebiyatın Işığında” başlıklı köşeyi yazıyor. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.