Polemik & Kulis
28 Şub 2018 11:19 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:03

Cumhuriyet Gazetesi o ismi işten attı, gazeteciler ayaklandı!

Cumhuriyet Gazetesi bir muhabirini "görülen lüzum üzerine" işten çıkartınca Türkiye Gazeteciler Sendikası harekete geçti.

Cumhuriyet gazetesinde eğitim muhabiri olarak çalışan TGS İşyeri Temsilcisi Deniz Ülküten'in görevine "görülen lüzum üzerine" açıklamasıyla son verildi.

Gazete yönetimi ayrıca TGS İstanbul Şube Başkanlığı'nı yürüten Cumhuriyet muhabiri Ali Açar'ı da 40 gün süreyle izne çıkardı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yaşanan bu gelişmeler Türkiye Gazeteciler Sendikası'nı harekete geçirdi. Sendika gazetecileri bu durumu protesto etmek için bugün saat 14.00'te Cumhuriyet binası önünde toplanmaya çağırdı.

İşte TGS tarafından yapılan o açıklama:

"Cumhuriyet Gazetesi muhabiri ve aynı zamanda TGS İşyeri Temsilcisi Deniz Ülkütekin, hiçbir gerekçe sunulmadan “Görülen Lüzum Üzerine” denilerek haksız bir biçimde işten çıkarılmıştır.

Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin almış olduğu kararı protesto etmek için bugün saat 14.00’da gazete çalışanları ve üyelerimizin de katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirilecektir. Tüm gazetecileri basın açıklamasına çağırıyoruz."