Gündem
11 Nis 2010 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

''CUMHURİYET GAZETESİ BENİ YARALADI!'' MUSTAFA BALBAY'DAN TEMSİLCİLİK TEPKİSİ!

Ergenekon Terör Örgütü davası kapsamında yargılanan Balbay, Cumhuriyet Gazetesi'nden alınmasına büyük tepki gösterdi.

İkinci Ergenekon Terör Örgütü davası kapsamında yargılanan Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevinden alınmasına tepki göstererek, “Görevden almayı düşündüklerini söylediler. Fikrimi sordular. Ama ben böyle bir kararın yanlış olacağını, beni yaralayacağını söyledim. Bu kararda benim mutabakatım yok” dedi. Balbay, Ankara Temsilciliği görevinden alınmasına tepki göstererek, “Cumhuriyet gazetesi beni yaraladı” dedi.

Mustafa Balbay, İkinci Ergenekon davasında birlikte yargılandığı tutuksuz Fatma Sibel Yüksek’e İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda konuştu.

Cumhuriyet gazetesi yönetiminin Ankara Temsilciliği görevinden alınmasına ilişkin konuyu kendisiyle konuştuğunu kaydeden Mustafa Balbay, “Görevden almayı düşündüklerini söylediler. Fikrimi sordular. Ama ben böyle bir kararın yanlış olacağını beni yaralayacağını söyledim. Çünkü ben burada aynı zamanda Cumhuriyet gazetesinin temsilcisi olduğum için de yargılanıyorum. Hakkımdaki bütün iddialar ve sorulan sorular gazeteci olarak bu sıfatım üzerinden soruluyor. Bunları gazete yönetimine söyledim. Böyle düşünmeme rağmen görevden almışlarsa bilemiyorum. Bu kararda benim mutabakatım yok” dedi.

“EMRE TASMAYI GEÇİRMİŞ İLHAN SELÇUK’A DOLAŞTIRIYOR FİNO KÖPEĞİ GİBİ”

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamelerde, Ergenekon Terör Örgütü’nün sanıkları, Cumhuriyet Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk ile Mustafa Balbay’ın birbirine olan samimiyetsizliği açıkça yer alıyor. Mustafa Balbay, İlhan Selçuk’a ağır ithamlarda bulunmuş. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda yapılan aramada elde edilen doküman ve ajandaların incelemesinde; Mustafa Balbay yazılı 2005 tarihli siyah ajanda içerisinde; “11 Mart Sayfasında: Emre tasmayı geçirmiş İlhan Selçuk’a, dolaştırıyor fino köpeği gibi” yazdığı belirtiliyor.

“BU BALBAY ÇOK OLDU”

İlhan Selçuk da, Mustafa Balbay hakkında ağır ithamlarda bulunmuş. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan birinci iddianamede, İlhan Selçuk’un, 14 Şubat 2008 tarihinde; Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’ı aradığı ve Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ı şikayet ederek, “Bu Balbay gemi azıya aldı, buna bir şey düşünmek lazım... Yok efendim konaklar alıyor, yok otomobiller alıyor” dediği yer alıyor. Mustafa Balbay, Ergenekon davası kapsamında 402 gündür tutuklu olarak yargılanıyor.

 
Vakit