Gündem
08 Mayıs 2020 09:22 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2020 09:30

Cumhuriyet gazetesi 96 yaşında

96. kuruluş yıldönümünde Cumhuriyet gazetesine destek mesajları yağdı.

Adını Atatürk’ün koyduğu Cumhuriyet gazetesi 96. yaşına girdi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında dün gazetede küçük bir kutlama yapıldı.

Cumhuriyet'in kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından destek mesajları yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet'in 96. yaşını kutlayarak “Cumhuriyet Gazetesi, yine demokrasi mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de “Öncelikle tüm Cumhuriyet çalışanlarına bu zor dönemde başarı ve sağlık dileklerimi iletiyorum. Gazetenin 96. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Cumhuriyet’in Atatürkçü düşünceye bağlı, çağdaş, demokratik, laik, hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yayın hayatını uzun yıllar sürdürmesini diliyorum” mesajını iletti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun, gazetemizin 96. yaşı nedeniyle yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet 96 yıldır basın ve özgürlük mücadelesi veren bir gazetedir. Her dönemde direnişin kalesi olmuştur” dedi.

SEMBOLİK KUTLAMA
Cumhuriyet 96. yaşını koronavirüs salgını önlemleri kapsamında gazetenin Şişli’deki merkez binasında Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun’un katılımıyla kutladı.

Sembolik kutlamada gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, gazetenin simge ismi yazarlarından Şükran Soner ile birlikte 96. yaş pastasını kesti. Alev Coşkun etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet 96 yıldır basın ve özgürlük mücadelesi veren bir gazetedir. Her dönemde direnişin kalesi olmuştur. Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini savunmaya devam edecektir. Cumhuriyet gazetesi 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin her dönemine tanıklık etmiştir. Şu anda Cumhuriyet rejiminin, gerçek demokrasinin tüm ilke ve kurallarının uygulanmasını sağlamak amacıyla mücadelesine devam etmektedir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin tam ve kusursuz demokrasiyle taçlandırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”