Gündem
07 Mayıs 2011 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

CUMHURİYET GAZETESİ 87 YAŞINDA!

7 Mayıs 1924 yılında yayın hayatına merhaba diyen Cumhuriyet gazetesi bugün 87. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Cumhuriyet gazetesi 87. yaşını bugün İstanbul ve Ankara’daki etkinliklerle kutlayacak.

İstanbul’daki etkinlikler Beşiktaş’taki Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonu’nda 19.30’da başlayacak. Ankara’daki kutlamalar ise Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. Saat 14.00’te başlayacak etkinlikler gün boyu sürecek.

Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki kutlama töreninde 65. Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar de sahiplerini bulacak.

Ankara’daki etkinlikler ise bugün saat 12.00’de başlıyor. Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki etkinlikler Çankaya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü kreş öğretmenleri ile origami balon şekillendirme etkinliğiyle başlayacak. ’Tiyatro Pembe Kurbağa’nın çocuklara eğlence oyununu sahneleyeceği etkinliklerde Satranç Federasyonu’nun ve Çağdaş Drama Derneği’nin etkinlikleriyle devam edecek.

Saat 14.00’te ise Cumhuriyet Kitapları standında Bekir Coşkun, İlhan Taşçı, İsmail Gümüş, Atilla Şenkon, Aydın Köksal, Ülkün Tansel, Meltem Vural aralarında Mustafa Balbay’ın son kitabı "Zulümdar"ın da bulunduğu kitapları imzalayacaklar. Etkinlikler kapsamında saat 17.00’ye kadar Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın kitaplarının standı da açık olacak.

Cumhuriyet İçin Çağsav etkinliğinde ise büyük tuvalde resim imecesi yapılacak. Etkinlik sonunda her tarafı boyanan tuval CKM’de sergilenmek üzere Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’na armağan edilecek.

Çeşitli dinletilerin de yapılacağı etkinlikte açılış konuşması 18.30’da yapılacak. Metin Uca gösterisi ve "çok önemli sürpriz bir konuğun" da bulunacağı gece Balkan türküleriyle sona erecek.