Medya
15 Ara 2021 13:56 Son Güncelleme: 15 Ara 2021 14:06

Cumhuriyet çalışanlarından Aykut Küçükkaya hamlesi! Yönetim katına çıkarak…

Cumhuriyet’te, sendikalı 8 çalışanın işten çıkarılması ile başlayan krizde bugün yeni bir gelişme yaşandı. İşten atılma kararları iptal edilen 8 kişiden bir bölümünün görevlerine henüz iade edilmediğini belirten Cumhuriyet çalışanları, Aykut Küçükkaya ile ilgili de verilen sözün tutulmadığını dile getirerek protestoda bulundu.

Cumhuriyet’te, sendikalı 8 çalışanın işten çıkarılmasının ardından başlayan krizde, bugün yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu kriz sürecinde vakıf ve yönetimin, Küçükkaya’nın istifasının kabul edilmediğini, Cumhuriyet’te kalacağını açıkladıklarını belirten çalışanlar, gazete binası önünde basın açıklaması yaparak “Ancak ne yazık ki dün itibarıyla tüm bu sözlerin yerine gelmediğini büyük üzüntüyle öğrendik. Küçükkaya’nın emekten yana tavrı nedeniyle cezalandırılması bizleri derinden yaraladı” ifadelerini kullandı.

İşten atılma kararları iptal edilen 8 çalışanın bir bölümünün de görevlerine henüz iade edilmediğini belirten çalışanlar, Aykut Küçükkaya’ya ilişkin kararın geri çekilmesi çağrısında bulundu ve “Cumhuriyet emekçisinin haksızlığa karşı her daim  güçlü duruşu devam edecektir” dedi.

Söz konusu açıklamanın tamamı şöyle:

“Cumhuriyet gazetesi yönetiminin sendikal süreç devam ederken, haksız bir şekilde işten çıkardığı 8 çalışma arkadaşımızla dayanışma için istifa eden Genel Yayın Yönetmenimiz Aykut Küçükkaya’nın gazetesiyle bağı dün itibariyle koparıldı. Bu süreçte görüşmeler yaptığımız vakıf ve gazete yönetimi, Küçükkaya’nın istifasının kabul edilmediğini, Cumhuriyet’te kalacağını açıklamışlardı. Ancak ne yazık ki dün itibarıyla tüm bu sözlerin yerine gelmediğini büyük üzüntüyle öğrendik. Küçükkaya’nın emekten yana tavrı nedeniyle cezalandırılması bizleri derinden yaraladı.

Ayrıca, genel yayın yönetmenimizin istifası ve Cumhuriyet okurlarının güçlü tepkisi üzerine işten atılma kararları iptal edilen 8 çalışma arkadaşımızın bir bölümü de görevlerine iade edilmedi.

Cumhuriyet yönetimini,  Cumhuriyet gazetesinin ilkelerine sonuna kadar bağlı olan, araştırmacı gazeteciliği ile isim yapmış Aykut Küçükkaya’ya ilişkin kararını geri çekmeye çağırıyoruz. Cumhuriyet’in değerleriyle gelecek kuşaklara taşınması, ülkemiz tarihi bir süreçten geçerken, hepimizin en önemli görevidir. Cumhuriyet emekçisinin haksızlığa karşı her daim  güçlü duruşu devam edecektir.”

MedyaRadar’ın özel haberine göre Cumhuriyet binası önünde yapılan söz konusu açıklamanın ardından alkışlar eşliğinde yönetim katına çıkan çalışanlar, protestoda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Cumhuriyet arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hemen ardından 8 sendikalı çalışanın işten çıkarılması krize neden olmuş, gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya da yönetime tepki olarak görevinden istifa etmişti. Yaşanan son gelişmede ise 8 çalışanın atılmaları iptal edilmiş ve gazeteye geri dönebilecekleri belirtilmişti.

Küçükkaya ise, dün yayımladığı mesajında “28 yıl büyük onur ve gururla çalıştığım Cumhuriyet’le bugün (14 Aralık 2021) hukuki olarak da vedalaştık… Ağabeylerim Uğur Mumcu ve İlhan Selçuk’un izinden giden tüm Cumhuriyetçilere selam olsun…” ifadelerini kullanmıştı.