Gündem
21 Ara 2017 16:49 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:52

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu!

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahiplerine ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahipleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hümeyra Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Yazar Alev Alatlı ve Yazar Rasim Özdenören'den oluşan Değerlendirme Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile belirlendi.

Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mahir Ünal ile Çiğdem Karaaslan'ın yanı sıra sanatçılar, tarih ve edebiyat alanında çalışan akademisyenler, medya temsilcileri, ödül alanların yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.



Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih alanında Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya, müzik alanında Göksel Baktagir'e, sinema alanında Yavuz Turgul'a, geleneksel sanatlar alanında Ali Toy'a, resim alanında Selahattin Kara'ya ve vefa ödülüne layık görülen Nurettin Topçu adına yeğeni Ayşe Nermin Topçu'ya ödüllerini takdim etti.



Ödül alan isimler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. M. Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı H. Hümeyra Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Yazar Alev Alatlı ve Yazar Rasim Özdenören'den oluşan Değerlendirme Kurulu tarafından belirlendi.