Dünya
29 Tem 2021 09:32 Son Güncelleme: 29 Tem 2021 09:37

Cumhurbaşkanının yeğenleri Sağlık Bakanını dövdü

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon'un kız kardeşi Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedince, cumhurbaşkanının yeğenleri faturayı sağlık bakanına kesti.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon'un kız kardeşi Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedince, cumhurbaşkanının yeğenleri faturayı sağlık bakanına kesti. The Washginton Post'un yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, ölen kadının üç oğlu, Sağlık Bakanı Jamoliddin Abdullozoda'nın yanı sıra üst düzey bir doktoru darp etti.

Gazete, Cumhurbaşkanı Rahmon'un kayınvalidesinin de geçtiğimiz haftalarda Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini yazdı. Tacikistan'da koronavirüs pandemisinin varlığını uzun süredir reddeden Orta Asya ülkelerinden bir tanesiydi.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, pandemideki son dalganın bu kez ülkenin varlıklı kesimlerini vurması üzerine konu yerel medyada geniş yankı bulmaya başladı. Radio Ozodi (Radio Free Europe/Radio Liberty) cumhurbaşkanının ailesinden de on kişinin virüse yakalandığını bildirdi.

Tacikistan Dünya Sağlık Örgütü'ne bu güne kadar yalnızca 14 bin 673 vaka bildirdi. Resmi verilere göre pandeminin başlangıcından bu yana can kaybı yalnızca 118.