Gündem
06 Şub 2018 15:40 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:00

Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyordu...Nasuh Mahruki hakkında flaş karar!

AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" ettiği iddiasıyla yargılanıyordu.

İstanbul 52'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 1 yıl 2 aydan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Nasuh Mahruki katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti.

Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay, Mahruki'nin cezalandırılmasını talep etti.

Mahruki'nin avukatı İsmail Yılmaz ise, "Bilirkişi raporu içeriğindeki konuşma bütünlüğünden müvekkilimin ifade hürriyeti kapsamında ve basın özgürlüğü çerçevesinde eleştirisel beyanlarda bulunduğu görülmektedir. Müvekkilimin suç kastının bulunmadığı gözetilerek beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

BERAAT KARARI VERDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme, Mahruki'nin hakaret kastı ile hareket etmediğine dair beyanı, dava konusu ifadelerin söylendiği yer ve zaman unsuru da gözetildiğinde sözlerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmayıp eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile beraatine karar verdi.