Gündem
26 Oca 2023 14:33 Son Güncelleme: 26 Oca 2023 14:37

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan Ataol Behramoğlu beraat etti

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

“ELEŞTİRİ MAHİYETİNDEDİR”

Duruşmada konuşan Ataol Behramoğlu, “Suçlamayı kabul etmiyorum. İddianameye geçen metin içeriği itibariyle muhalefete daha ağır eleştiri getirmektedir. Ayrıca dikta etmek emir vermek anlamında olup siyasi bir terimdir. Herhangi bir hakaret kastım yoktur. Eleştiri mahiyetindedir” dedi.

Savcı da Behramoğlu'nun beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de Behramoğlu hakkında beraat kararı verdi.

Behramoğlu hakkında seçim sonuçlarının açıklandığı 24 Haziran gecesi katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Canlı yayına katıldığı Halk TV'ye de RTÜK tarafından ceza verilmişti. Behramoğlu, Erdoğan'ın konuşmasıyla ilgili “Ben o konuşmayı tabii izledim. Bu bir çete reisinin konuşmasıdır. Bu bir darbecinin konuşmasıdır. Bu, demokratik seçimle iş başına gelmiş bir devlet adamının konuşması değildir” demişti.

KAFTANCIOĞLU’NDAN DESTEK

Duruşmaya katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Beraat verilmesine sevinmiyor bir şair, edebiyatçı adliye koridorlarına mahkum edildiği için üzülüyoruz sadece.. Halkın iktidarında aydınlar özgürce eleştiri haklarını kullanabilecekler çünkü aydın olmanın gereğidir bu…”