Gündem
03 Nis 2015 17:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Cumhurbaşkanı konuştu, onların hisseleri çakıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel güvenlik artık tarih olmalı' açıklaması hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Akdeniz Güvenlik'in hisselerini yüzde 5 düşürdü.

 Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin yanı sıra Türkiye genelinde bir çok adliyenin de özel güvenliğini sağlıyor.

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan ’ın son yaptığı “Özel güvenlik kalkmalı. Kamu kurumları için emniyet güçleri ayrı bir teşkilat kurmalı” açıklamasında sonra, Çağlayan Adliyesi'nin güvenlik hizmetlerini de sağlayan Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş.'nin, Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri yüzde 5,43 oranında düştü. Bugün açılışta 4.97 TL olan hisse fiyatı 4.70’e geriledi. Şirketin piyasa değeri ise 124 milyon TL seviyesinde.

156 MİLYON LİRALIK YENİ İHALE
Akdeniz Güvenlik en son Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) yaptığı ihaleyi kazanmıştı. Buna göre,  DHMİ genel müdürlük binası ile 42 Havalimanı ve seyrüsefer yardımcı istasyonlarının özel güvenliğini 24 ay süre ile toplam 2 bin 365 personel çalıştırarak Akdeniz Güvenilk üstlendi. Söz konusu ihalenin bedeli ise 156 milyon 676 bin TL olarak kayıtlara geçti. Şirket, geçtiğimiz yıl sonunda ise İstanbul genelindeki mezarlıklar için yapılan 94 milyon 368 bin liralık ihaleyi kazanmıştı. Anılan işin 700 personel ile 36 süresince yapılması planlanıyor.
Akdeniz Güvenlik, İstanbul Adalet Sarayı'nın yanı sıra Bakırköy Adliyesi'nin de özel güvenliğini sağlıyor. Şirket anılan ihaleyi 4 milyon 162 bin liralık bedel ile kazanmıştı. İhale sözleşmesinde süre bu yılın sonu olarak belirlendi.