Gündem
13 Eyl 2014 17:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:43

Cumhurbaşkanı ile gazetecilerin buluştuğu toplantıda neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarları ile bir araya geldi. Beylerbeyi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantı öncesi geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Beylerbeyi Sarayı'ndaki ofisinde nı kabul etti. 11.40'ta başlayan ve yaklaşık 2.5 saat süren görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

ERDOĞAN KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

Edinilen bilgiye göre Erdoğan burada, aralarında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın da bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaklaşık 3 saat görüştü.

TEK AÇIKLAMA MEHMET OCAKTAN'DAN GELDİ

Toplantıya ilişkin tek açıklama Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'dan geldi. Ocaktan, "Çözüm süreci, Türkiye'nin etrafındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmeler, paralel yapıyla mücadele, AB sürecini daha dikkatli, adımların daha hızlı atılması konusunda bir takım değerlendirmelerde bulundu" dedi.

Erdoğan'ın bundan sonra sık sık yurtdışı ziyaretleri gerçekleştireceğini söyleyen Ocaktan, "Değişik ülkeler, Afrika dahil çeşitli bölgelere ziyaretlerini sürdürecek" diye konuştu.

IŞİD DE KONUŞULANLAR ARASINDA

Erdoğan'ın yeni ve sivil bir anayasa konusunda elinden geleni yapacağını söylediğini aktaran Ocaktan, IŞİD ve bölgedeki terör unsurlarına karşı Cumhurbaşkanının bir bütün olarak baktığını söyledi. Ocaktan, "Benim anladığım Türkiye teröre bir bütün olarak bakıyor. Bölgedeki bütün terör unsurlarına aynı şekilde bakıyor. Bugün IŞİD'dir yarın başka terör unsuru ortaya çıkar. Önemli olan bütün terör unsurlarına karşı uluslararası camiayla birlikte ortak hareket etmek. Sayın Cumhurbaşkanının bu doğrultuda olduğunu gördüm" diye konuştu. Ocaktan bir soru üzerine de Erdoğan'ın çözüm süreci konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduğu izlenimini edindiğini de sözlerine ekledi.

KARAALİOĞLU: TOPLANTI BASINA KAPALIYDI

Star Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu ise toplantıdaki izlenimlerini 24 TV canlı yayınında açıkladı.
İşte Mustafa Karaalioğlu'nun o açıklamaları: "Toplantı basına kapalı bir toplantı olduğu için sayın Cumhurbaşkanının tam olarak neler söylediğini aktarmak durumunda değilim fakat günlük siyasi konuşmalarla ilgili yoğun bir mülakat şeklinde geçmediğini söyleyebilirim.
Belirli konularda sayın Başbakan'ın hassasiyetlerinin giderek netleştiğini söyleyebiliriz. Bunlardan biri yeni anayasa konusu. Kendisinin çok ciddi, çok arzulu ve istekli bir yaklaşımı var. Hatta kendi Başbakanlığı döneminde 60 maddede mutabakat sağlanmıştı hatırlarsanız, buradan yeniden bir başlangıç olabileceğini, bunun 4 partinin oylarıyla bir an önce geçerek anayasa yoluna yeniden girilmesini çok arzuladığını anlıyoruz. Anayasa konusunda talepkar ve vakit kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden bir tutum sergiliyor.

Aynı şekilde çözüm süreci konusunda da sayın Cumhurbaşkanı yine hızlı davranılması gerektiği görüşünde. Özellikle çözüm süreci ile ilgili bu son yasanın çıkmasından sonra daha hızlı hareket edilmesi, Türkiye'nin bu konuda maddi manevi kayıplarının olduğunu ve bunların kazanıma çevrilmesinin önünde hiçbir engel olmadığını söyledi.

Genel olarak şunu söyleyebilirim. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan profili, havası giderek oluşuyor. Daha önce de kendisiyle çok görüşmelerimiz oldu. Bugün daha farklı, bulunduğu makamın ve anayasanın kendsine verdiği sorumlulukların kuşattığı, o yaklaşım ve vizyonla konuşan, hükümetin hassasiyetlerini gözeten bir Cumhurbaşkanı vardı.