Gündem
14 Haz 2010 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

CUMHURBAŞKANI GÜL UÇAKTA KONUŞTU: “GAZETECİLİK KENDİNİ SORGULAMALI”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet gazeteciliğinin yazılı basını solladığını söyledi..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Kore yolunda gazetecilerin güncel konularla ilgili sorularını yanıtlarken çarpıcı ifadeler kullandı..

Milletvekili olduğundan itibaren internetle arasının iyi olduğunu, kendi adına bir sayfa açtığını bakan olduktan sonra bu sayfaya çok bakmasa da yine de ilgilendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz günlerde twetter’a üye olduğunu ve bazen “yazıştığını” söyledi.

Gül, geçtiğimiz günlerde, bir mesajın “bunu size ellerimle yazmıyorum” diye başladığını ve yazıya okumaya sonuna kadar devam ettiğini söyleyerek, bu yazıyı elleri olmayan bir kişinin ayaklarıyla yazdığını öğrendiğini anlattı.

Bu kişinin kendisinden hızlı internet talebini de yetkililerle görüşerek çözdüğünü belirtti.Sanal alemin önemli olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Gül, eskiden insanların yüz yüze görüştüğünü ve sohbet ettiğini, ev ziyaretleri yaptığını belirterek, “şimdi Türkiye değişti.. Hayat tarzı değişti.. Şimdi sanal ortamda o ihtiyaçlar gideriliyor. Bu boşluk internetle dolduruluyor.” dedi.

İnternet haberciliği ile ilgili bir başka soruya da Gül, “artık gazetecilik kendini sorgulamalı. İnternette o günün haberleri yer alırken gazeteler bir gün önceki haberleri yayınlıyorlar.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, “basın internetin geleceğini dikkate alarak kendi geleceğini yeniden düşünmeli, planlamalı.” dedi.

Gül, internette yer alan haberlere vatandaşların yaptığı yorumları okuyup okumadığının da sorulması üzerine, bu yorumların fazla seviyeli olmadığını bu yüzden de okumadığını ifade etti.