Gündem
04 Mayıs 2012 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

CUMHURBAŞKANI GÜL KAMERAMAN OLDU, KİMLERİ ÇEKTİ?

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 'Zoom 2011' ödülleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törenle sahiplerini buldu

'Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü' dalında üçüncü olan Cihan Haber Ajansı kameramanı Abdurrahman İtik, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, "Şu anda düğünüm devam ediyor. Eşimden izin alarak geldim. Biraz acele edip ödülümü verirseniz iyi olur." dedi. İtik'in konuşması, salonda gülüşmelere sebep oldu. Gül de İtik'i yanına çağırarak tebrik etti.

Rixos Otel'de düzenlenen törende konuşan Gül, kameraman maaşlarının düşük olduğunu vurgulayarak, "Medya patronlarının haksızlıkları gidermesini istiyoruz." dedi. Gül, daha sonra omzuna kamera alarak salondaki davetlileri çekti.

Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. 'Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü' ödülünü Anadolu Ajansı'ndan Özkan Bilgin 'Depremin ilk görüntüleri' isimli çalışmasıyla kazandı. Doğan Haber Ajansı'ndan Fatih Turan ikinci, 'Aytorun' adlı görüntüsüyle Cihan Haber Ajansı'ndan Abdurrahman İtik üçüncü oldu.