Politika
08 Eki 2022 10:47 Son Güncelleme: 08 Eki 2022 15:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili olay kulis! ‘Yetkilerini elinden almış ve azarlamış…’

Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın bazı yetkilerini elinden aldığı iddiasını yazdı ve dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın bugünkü köşe yazısına göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile özel kalemi arasında gerginlik yaşandı.

Takan, kulislerde, “Erdoğan’ın artık yakın çevresinin kendisinden gerçekleri sakladığını anladığının” konuşulduğunu aktardığı yazısında, “Beni yanıltıyorsunuz. Bundan sonra kanaat önderleri ile sen görüşmeyeceksin. Ben doğrudan görüşeceğim” talimatına itiraz eden Doğan’ı terslediğini yazdı.

Ahmet Takan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Meslek hayatımın hiçbir döneminde Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürleri’nin siyasi çekişmelerde, dedikodularda isminin dolaştığına şahit olmadım. Tayyip Erdoğan dönemi hariç!.. Medyaya da bazen yansıyor; kötü gidişat yüzünden Tayyip Erdoğan’ın “yakın çevresi” epey tartışılır oldu. Erdoğan’a ses çıkaramayan çoğu yandaşlar “yakın çevresi” ni taşlıyor. Şu günlerde, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da hedef tahtasına oturtuldu. Hasan Doğan, Tayyip Erdoğan’ı “yanıltan” isimlerin en başında sıralanıyor. Son saray dedikodularına göre; durumun farkına varan Tayyip Erdoğan, Hasan Doğan’ın bazı yetkilerini elinden almış…

Tayyip Erdoğan’ın –bildiğiniz tanımların dışında- sürekli temas halinde olduğu “kanaat önderleri” vardır. Bunlardan bazıları, Erdoğan’ın geçmişten tanıdığı bir ilçede esnaf, bir ilde sporcu, herhangi bir yerde din görevlisi gibi kendi halinde vatandaşlardır.

Saraydan kulağıma gelen iddialara göre; “Tayyip Erdoğan, artık, yakın çevresinin kendisinden gerçeklerin saklandığını anlamış”. Vee, Hasan Doğan’a demiş ki “Beni yanıltıyorsunuz. Bundan sonra kanaat önderleri ile sen görüşmeyeceksin. Ben doğrudan görüşeceğim”. Doğan, itiraz eder gibi olmuş “efendim, çok yoğunsunuz, o yüzden ben görüşüyorum” demiş. Erdoğan’da “merak etme, ben zaman bulurum” diye Hasan Doğan’ı terslemiş.