Medya
02 Haz 2021 08:07 Son Güncelleme: 02 Haz 2021 12:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim planı ne?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, yakın zamanda erken seçim olmayacağını savunurken, "Pandemi şartlarında milletin iyice bunaldığı ve ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde iktidar seçimlere gitmeyi kesinlikle düşünmüyor" dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Erken seçim var mı?" başlıklı bugünkü yazısında, son günlerin en çok tartışılan konusuna değindi.

Meral Akşener'in yanıldığını söyleyen Abdulkadir Selvi, "Muhalefetin erken seçim baskısı iyice artmaya başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haziran ayında erken seçime gidileceğini iddia ediyordu ama haziran geldi seçim yok. Akşener yanıldığını söyledi. “Yeni bir öngörüm yok” dedi. Yeni bir tarih önermedi ama erken seçim ısrarını sürdürdü." dedi.

Sonbahar'da seçim olmayacağını öne süren Selvi, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sonbaharda seçimlere gidileceği görüşünde. Sonbahara şunun şurasında üç ay kaldı ama Kılıçdaroğlu, “Erken seçimi yapmak zorundalar” diyor. Sonbaharda seçim yapılabilmesi için Meclis’in bugün toplanıp erken seçim kararı alması gerekiyor. Öyle bir hava yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın erken seçime karşı olduğunu iddia eden Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman seçimlerin zamanında yapılmasını sağladı. Sadece 27 Nisan e-muhtırası ve Cumhurbaşkanlığı seçimini tıkayan 367 kararından sonra 2007 yılında erken seçim kararı alarak 22 Temmuz’da seçimlere gitmişti. Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrılarına ise geçen haftaki AK Parti grubunda yanıt vermişti. “Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023’tür” demişti. Erdoğan muhalefetin son dönemde yoğunlaşan erken seçim taleplerine dikkat çekip, “Seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık” diye konuşmuştu." değerlendirmesini yaptı.

Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın seçim planını şöyle sıralıyor:

"1- Erdoğan 2 yıllık süresi varken erken seçime gitmeyi doğru bulmuyor. Seçimlerin 2023’te yapılmasını istiyor.

2- Pandemi şartlarında milletin iyice bunaldığı ve ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde iktidar seçimlere gitmeyi kesinlikle düşünmüyor.

3- Muhalefet ise pandemi şartları ve ekonomik sıkıntının üst üste bindiği süreçte iktidarı erken seçime götürmek için çaba gösteriyor.

4- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasında bir takvim olduğu söyleniyor. Ama bu erken seçim takvimi olarak algılanmasın. Pandemi şartlarının düzelmesi ve ekonominin iyileşmesinden sonra Erdoğan’ın takvimini uygulamaya koyacağı ifade ediliyor.

5- 2021 yılının ikinci yarısında iyileşmenin başlayacağı, düzelmenin ise 2022 yılında hissedileceği ifade ediliyor.

6- Şimdi muhalefet liderleri geziyor, 2022 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt gezilerine başlayıp, meydanlara çıkacağı söyleniyor.

7- Seçimleri muhalefet değil, koronavirüsün geriletilmesi, pandemi şartlarının ortadan kalkması ve ekonomini gidişatı belirleyecek."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN