Magazin
18 Eki 2023 21:15 Son Güncelleme: 18 Eki 2023 21:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail sözlerine Fazıl Say’dan tam destek: Tüm dünya buna kulak vermeli

Ünlü isimler sosyal medya hesaplarından İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırılarına tepki gösterirken, Fazıl Say da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımına destek vererek, İsrail’e tepki gösterdi.

İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist hastanesine düzenlediği saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Sanat dünyası tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterirken, Fazıl Say da yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini alıntılayarak, İsrail’e tepki gösterdi.

FAZIL SAY, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İSRAİL TEPKİSİNE DESTEK VERDİ

İsrail'in Gazze’de bulunan hastaneyi vurmasının ardından Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in ABD yapımı bombayla düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

"TAMAMEN AYNI FİKİRDEYİM"

Fazıl Say da sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberini paylaşarak, “Tamamen aynı fikirdeyim. Teşekkürler bu sağduyulu açıklama için. Tüm insanlar bu savaşı durdurmak için bir şeyler yapmalı. Netanyahu savaş suçu, soykırım, katliamlar suçundan yargılanmalıdır. Filistinlilere özgürlük. İnsanlık için. Yeter artık bu vahşet! Hastane bombalamak ne demek? Tüm dünya barış için bu çağrıya kulak vermeli!” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail tepkisine destek vermiş oldu.