Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunu yer öyle yatarım" dediği mucizevi meyve! Faydaları saymakla bitmiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yatmadan önce yediği bir tarif sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Şifalı tarifin içinde bulunan hurmanın vücuda olan faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte Ramazan ayının gelmesiyle sofraları şenlendirecek olan hurmanın mucizevi faydaları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunu yer öyle yatarım" dediği mucizevi meyve! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu dörtlüyü yer yatarım" manda yoğurdu, hurma, kestane balı ve yulaf ezmesinden oluşan tarifin içinde yer alan hurmanın faydaları araştırılmaya başlandı.

113
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunu yer öyle yatarım" dediği mucizevi meyve! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 2

Hurma, içermiş olduğu bileşenler, hem gıda hem şifa olması, insanoğluna benzerliği, yetişme şartları ve daha nice özellikleri ile ayrı bir yere sahip çölde yetişen mucize bir meyve.

213
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunu yer öyle yatarım" dediği mucizevi meyve! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 3

Uzmanlar, hurmanın sağlık açısından son derece faydalı bir meyve olduğunu açıkladı. Yapılan araştırmalara göre, hurma, hafızayı geliştiriyor, kolesterolü düşürüyor, kanser önleyici antioksidanları ihtiva ediyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülsere ve böbrek yetmezliğine fayda sağlıyor, sindirim sistemini düzenliyor. Ramazanlarda oruç açarken çok tüketilen hurmanın aslında yıl boyu tüketilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirtiyor.

313
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunu yer öyle yatarım" dediği mucizevi meyve! Faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 4

Hurmalar, bağırsakta bir A türü olan retinal'e dönüşen 15,6 mg B-karoten ihtiva ediyor. Yakın zamanlarda yapılan bir araştırma, B-karoten'in uzun süreli kullanımının hafıza kaybına mani olduğunu ortaya koydu. Hurmalarda yüksek oranda lif bulunuyor. Araştırmalar, lifli yiyeceklerle beslenmenin göğüs ve rahim kanseri ihtimalini düşürdüğünü gösteriyor.

413