Gündem
21 Eki 2022 16:23 Son Güncelleme: 21 Eki 2022 16:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a 'Tayfun' mesajı! "Bunlar bir yerlere işaret oluyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cesaret ve azmimizin yanında çalışkanlığımızla dünyaya örnek olduğumuz gibi bugün de teknolojik atılımları ortaya koyuyoruz. Artık bizim Tayfun'umuz da var. Bunlar bir yerlere işaret oluyor." dedi.

İstanbul Üniversitesi Cemal Bilsel Konferans Salonu'nda Blokzincir İstanbul programının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yerli üretim teknolojileri ve silah sistemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Türkiye’nin ilk kısa menzilli balistik füzesi olan ve menzili 560 kilometreyi geçerek Yunanistan’ın tamamını kapsama alanına alan Tayfun füzesine ilişkin devlet nezdinde ilk açıklamayı yaptı, füzenin bir mesaj olduğunu söyledi: "İHA'larımız, yazdıkları destanlarla birer efsane haline geldi. Artık Tayfun füzemiz de var. Bunlar artık bir yerlere de işaret oluyor, biz de zevkle takip ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geliştirdiği teknolojik silahların, savaş alanlarında askeri doktrinleri ve taktikleri kökten değiştirdiğini ifade etti.

Türkiye’nin hava savunma sistemleri de geliştirdiğine değinen Erdoğan, savunma sanayisi alanındaki atılımların devam edeceğini belirtti.

YUNANİSTAN'IN GÜNDEMİNDE
Türkiye'nin geliştirdiği ve iki gün önce test atışını yaptığı balistik füzesi Tayfun, 560 kilometre mesafeyi, 450 saniyede katetti.

Füzenini hızı ve test atışının ustalığı, Yunanistan'ın gündemine oturdu.

Yunan askeri uzmanları ve emekli generalleri, "Türkiye, bu füzeye zaten sahip. Bu test atışı değil, daha çok bir gözdağı. Kullanıma çoktan hazır. Menzili 600 kilometre bile olabilir. Muhtemelen yarım ton harp başlığı taşıyordur" ifadelerini kullandı.