Politika
11 Kas 2021 19:49 Son Güncelleme: 11 Kas 2021 20:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert tepki: Nankörlüktür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’in açıklamalarıyla ilgili, "Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür. Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Ankara'da düzenlediği basın toplantısında Macaristan ile olan ticari ilişkilere dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in mülteci krizi ile ilgili yapmış olduğu açıklamara da sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türk ve Macar girişimcilerin Afrika kıtasındaki yatırımlarını büyük takdirle karşılıyoruz. Ülkelerimiz arasındaki dostluk anlaşmasının yürürlüğe girişinin 100. yıl dönümü münasebetiyle 2024 yılını Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlayacağız.

Konsey toplantımız 2016 yılında Macaristan'da yakalanan 101 parça tarihi eserin bugün yeniden Türkiye'ye kavuşmasına vesile oldu. Sayın Başbakanın karşısında Macar makamlarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Yarın İstanbul'da ev sahipliği yapacağım Türk Konseyi zirvesine sayın Orban da iştirak edecek. Stratejik ortağımız Macaristan'la diğer uluslararası platformlarda yürüttüğümüz iş birliğini daha ileri taşımaya kararlıyız.

Bizim için yaslı ada olan şimdi ise Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak ismini koyduğumuz A'dan Z'ye yenilediğimiz bu güzel adamızda yarın ilk toplantımızı yapacağız. Yarınki toplantıya çok büyük önem veriyoruz. Bunu bu konsey toplantısıyla başlatmayı iftihar vesilesi olarak görüyoruz.

Türkiye-AB ilişkilerinin önemini bize her an gerekli desteği veren sayın Orban'a, Macaristan'a şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Üyelik sürecimize verdiği güçlü desteği her zaman anacağım, anmaya devam edeceğim. Sağladıkları katkıların güçlenerek sürmesini diliyorum. Konsey toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

MİÇOTAKİS'E MÜLTECİ YANITI

Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür. Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem. Yunanistan şu anda ABD'nin bir üssü haline gelmiş durumda. Mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden ülke Yunanistan'dır. Elimizde bütün belgeler var.

Ayrıntılar geliyor...