Gündem
04 Haz 2021 17:55 Son Güncelleme: 04 Haz 2021 17:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sanatçılara destek açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamalarında, "Salgın sürecinde, şimdiye kadar 661 milyar liralık destek ve yardımda bulunduk. Dünyanın maske savaşının yaşadığı bir dönemde biz birinci sınıf sağlık hizmetini ücretsiz sunduk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Fabrikamızın istihdamla beraber şehrimizin ihracatının da gelişmesine katkısı olacağına inanıyorum. Salgın başlamadan önceki 3 yıllık sürede şirket, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 30'uncu şirketi olarak seçildi. Giderek yükselen başarı grafiğinde araştırma geliştirme faaliyetlerinin elbette önemli payı bulunuyor. Türkiye'nin ilk biyomaskesi ile Emniyet'in kullanımı için üretilen tam ve yarım yüz maskesi bu ürünlerden birkaçıdır.

Türkiye'nin üretim kapasitesi yerli ve yabancı yatırımlar ile günden güne artıyor. Yerli yabancı ayrımına gitmeden Türkiye ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz. Ekonomimize güç katan her müteşebbisin başımızın üzerinde yeri vardır.
Hangi sektörde faaliyet gösterirse göstersin 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev biliyoruz. 661 milyar lira destek sağladık.

SANATÇILARA DESTEK

31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Sancılı dönem yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi maske savaşına tutuştuğu, solunum cihazı kıtlığının çekildiği, yaşlı bakım evlerinin adeta morga dönüştüğü bir dönemde biz birinci sınıf sağlık hizmetini ücretsiz sunduk.

100 euro-150 euroya maske veren ülkeler var. Biz bunu ücretsiz yaptık. Sağlık alanında acil ihtiyaç duyulan birçok konuda hızlı çözümler ürettik. Maske, koruyucu ekipman gibi çok sayıda projeyi yerli imkanlarla hızlandırdık.

Salgının başında 14 maske üreticisi varken bu sayı 424'e yükseldi. Üretici sayısındaki bu artış 100 kat artış gösterdi. Dünyadan büyük talep gören malzemeler için koruyucu test merkezini hizmete açtık. Türk ekonomisi salgın döneminde kontak kapatmadı. İhracat ve büyüme rakamlarında bunun karşılığını aldık.
Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz. Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteğini önümüzdeki yıla özel yüzde 70'e, hasar ödeme oranını yüzde 80'e çıkarıyoruz.

Kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimize verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacağız.