Gündem
11 Kas 2023 18:36 Son Güncelleme: 11 Kas 2023 18:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Riyad’da diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi" için bulunduğu Riyad'da diplomatik temaslarını sürdürüyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze’deki katliamın son bulması için çağrıda bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 36. gününe girerken, İslam ülkelerinin liderleri Suudi Arabistan'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'daki diplomatik temasları kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar ele alındı.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI

Görüşmede, İsrail'in saldırılarının katliam boyutuna ulaştığına dikkati çeken Erdoğan, İslam dünyasının birlik içinde bu katliamın sonlanması ve bölgede barışın sağlanması için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini, yaralılara tıbbi destek sağlamak için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

ERDOĞAN’DAN YOĞUN DİPLOMASİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi" için bulunduğu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile görüştü. Zirvenin yapıldığı Kral Abdülaziz Uluslararası Konferans Merkezi'ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın da eşlik etti.

SUUDİ ARABİSTAN'DA GAZZE ZİRVESİ

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi başladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 36'ıncı gününde Arap ve Müslüman ülke liderleri bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad'da düzenlenen ‘’8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'’nde konuştu.