Gündem
28 Şub 2018 14:51 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, hayatının anlatılacağı filme ihtarname!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Aydın, müvekkilinin hayatından kesitlerin anlatılacağı filmin şirketine, yapımına, çekimine ve gösterimine ihtarname gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatından  kesitlerin anlatılacağı "Dede Sultan" adlı filmin yapımına, çekimine ve  gösterimine muvafakat vermedi.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, filmin hazırlıklarını sürdüren  İstanbul'da Baran Medya şirketine "ihtarname" gönderdi.

İhtarnamenin "konu" kısmında "Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatını ve  hatıralarını anlatmayı planladığınız 'Dede Sultan' isimli filmin çekimine ve  gösterimine muvafakatimizin olmadığının, muvafakatimiz dışında işbu filmin  yapılması durumunda yasal yollara başvuracağımızın ihtaren bildirilmesidir"  ifadelerine yer verilerek, şunlar kaydedildi:

"Tarafımıza göndermiş olduğunuz 'Cumhurbaşkanlığı Bilgilendirme  Mektubu' başlıklı yazınız ve ekindeki bilgi ve belgeler ile Sayın  Cumhurbaşkanımızın hayatından kesitlerin anlatılacağı 'Dede Sultan' isimli bir  film yapma niyet ve hazırlığı içinde olduğunuzu bildirmiş bulunmaktasınız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsi geçen filmin yapımına, çekimine ve  gösterimine muvafakati bulunmamaktadır.

Tarafınızca bu doğrultuda işlem tesis edilmesini, aksi takdirde yasal  yollara başvurmak zorunda kalacağınızı vekil olarak ihtaren bildiririm."