Gündem
25 Eki 2019 11:45 Son Güncelleme: 25 Eki 2019 12:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fransız dergiye suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Le Point dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa'da yayımlanan Le Point dergisinin yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulundu.

Le Point dergisi kapağına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyarak 'etnik temizlik ve katliam' gibi ağır suçlamalarda bulundu. Dergi, kapakta Erdoğan için 'yok edici' ifadesini kullandı. Erdoğan derginin yayın direktörü ve makalenin yazarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

​Şüphelilerin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediği bildirilen dilekçede, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yürütülecek soruşturma ve kovuşturmalarda Türk adli makamlarının hukuken yetkili ve görevli olduğu ifade edildi.

Emsal mahiyetteki Yargıtay içtihatları gözetildiğinde, atılı suçun yasal unsurlarının gerçekleştiği hatırlatılan dilekçede, şüphelilerin kullandığı ifadelerin düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde, siyasi tartışma içindeki bir görüş olarak değerlendirilmesinin de mümkün olamayacağı belirtildi.

Etienne Gernelle ve Romain Gubert'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak yazdıkları yazıyla Erdoğan'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığı işaret edilen dilekçede, haklarında kamu davası açılması talebinde bulunuldu.

İbrahim Kalın: Cumhurbaşkanı'mıza neden saldırdıkları açık
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter üzerinden dergiye tepki gösterek "1/Cezayir, Gabon, Moritanya, Senegal, Gine, Kongo, Tunus, Komor Adaları, Madagaskar, Cibuti, Mali, Benin, Çad ve Fas’ı sömürgeleştiren, binlerce insanı katleden ve köle ticareti yapan, Rwanda katliamını izleyen Fransa... Ve ‘etnik temizlik’ iftirasını atan bir Fransız dergisi. CB’mıza neden saldırdıkları açık: Suriye’deki piyonları PKK ağır darbe yiyip oyunları bozulunca, paniklediler. Kuklalarını korumak için her yola başvuruyorlar ama netice alamıyorlar. Kürtler sizin taşeronunuz değil ve olmayacak. Sömürgecilik günleriniz geride kaldı." ifadelerini kullandı.

Kalın, aynı mesajı İngilizce, Fransızca ve Türkçe olarak paylaştı.