Politika
23 Ağu 2022 21:02 Son Güncelleme: 23 Ağu 2022 21:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin açıklaması! 'İsrail ile atılan adımlar desteğimizi azaltmayacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Filistin ile ilişkilere değinen Erdoğan, "İsrail ile atılan adımlar, Filistin davasına desteğimizi azaltmayacaktır." ifadelerini kullandı. Filistin lideri Abbas ise, "Erdoğan'a değişmez tutumundan dolayı teşekkür etmek isterim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı Ankara'da misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Erdoğan, Abbas ve heyetine "Hoş geldiniz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mayıs ayında Ramallah'a yaptığı ziyarette Türkiye-Filistin 2. Ortak Komitesinin gerçekleştirildiğini anımsatan Erdoğan, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin de 2 hafta önce Konya'da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nın açılışına katıldığını hatırlatarak, İslami Dayanışma Oyunları'nda madalya kazanan Filistinli sporcuları tebrik etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ve heyetiyle Türkiye-Filistin ilişkilerinin daha da güçlendirilmesine yönelik atılacak adımları ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Filistin halkının refah ve kalkınmasına desteğimizi teyit etti. Ayrıca önemli bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulunduk. Filistin'in ülkemizin ve halkımızın gönlünde müstesna yeri vardır. Her zaman olduğu gibi Filistin halkıyla dayanışmamızı, Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz. Filistin Devleti'ni ilan edildiği andan itibaren tanıyan Türkiye, iki devletli çözüm vizyonunu her platformda savunmaktadır.

Malum İsrail'in saldırılarıyla Gazze'de yaşanan sivil can kayıplarına ilişkin tepkimizi açık ve net ortaya koyduk. Saldırılarda yaralanan iki Filistinli yavrumuzu da tedavileri için geçtiğimiz hafta ambulans uçakla, anne ve babasıyla birlikte Ankara Şehir Hastanemize aldık. Buradan son saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."