Gündem
18 Ara 2014 17:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Evrensel yazarına suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Evrensel gazetesi yazarı gazeteci Ender İmrek'ten şikayetçi oldu.

Evrensel Gazetesi yazarlarından Ender İmrek, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında yazdığı bir yazı nedeniyle savcılık tarafından soruşturma açıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik eleştirenlerin yer aldığı yazı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci irmek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

T24'ten Michelle Demishevich'in haberine göre, Her gazetecinin yandaş olmadığı söyleyen gazeteci İrmek, her zaman düşünce özürlüğü savunacakları söyledi. Ender İmrek, "Bu kadar hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet söz konusuyken memleketin gündemini meşgul etmişken bizim bunları yazmamamızdan dolayı rahatsız olmuşlar. Ancak her gazeteci yandaş değildir. Faşizan uygulamalar karşısında basın susmayacaktır, halkımız susmayacaktır ve bunu hesabını sormaya biz de gazeteciler olarak yazmaya mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Evrensel Gazetesi avukatları da gazeteci Ender İmrek hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde bir basın açıklaması yaptı. Gazetenin avukatları adına açıklamayı avukat Devrim Avcı okudu.

Avukatlar yaptıkları açıklamada yolsuzlukların soruşturmalarla gizlenemeyeceği ve özür basının susturulamayacağına işaret edildi.

Avukat Devrim Avcı şunları söyledi:

"Gazetecilerin sadece yandaşlardan ibaret olmadığını gösteren onurlu gazeteciler yazarlar sendikalar ve siyasi partiler az değil' dediği için yazarımız bugün 17 Aralık'ın yıl dönümünde savcılık karşısındadır. Ancak Evrensel Gazetesi, Metin Göktepe geleneğiyle gerçekleri korkusuzca yazmaya sorular sormaya devam edecektir. Özür basın olmanın yolu siyasi iktidarın devlet tahakkümünün baskıları sermayenin kuşatıcılığı karşısında susmamak halkın çıkarlarından başka çıkarlara prim vermemekten uzlaşmamaktan geçiyor."

EMEK Partisi İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek de gazeteci Ender İmrek'e destek verenler arasında yer aldı. Güven Gerçek, "Halkın haber alma hakkın engellenmesi ve basın özürlüğün baskı altına alınması yandaş basının yaratılmasıdır" dedi.