Gündem
21 Nis 2021 14:08 Son Güncelleme: 21 Nis 2021 15:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Engin Altay için suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında tehdit içeren sözler sarf ettiği gerekçesiyle Engin Altay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü grup konuşmasında Engin Altay'a çok sert tepki göstermiş, "Bir ahlaksız çıkmış, benim akıbetimin de Menderes'in akıbeti gibi olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek yola çıktık. Siz zaten ölüm dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Menderes'in akıbetinden hoşnut mu, memnun mu oluyorsunuz? O akıbeti hazırlayanlar da sizdiniz. Bize de aynısını mı hatırlatıyorsunuz, biz bunların hepsine hazırız. 15 Temmuz'da bunu gördük ve hazırlayanlara da bu ülkeyi mezar ettik, mezar. Basın toplantılarıyla falan benim akıbetimin öyle olacağından hiç bahsetme. Biz şuna inanmışız, her nefis ölümü tadacaktır, bitti. Senin değerlerinde böyle bir şey yoksa onu da bilmem. Ama sen de tadacaksın, onu bil." ifadelerini kullanmıştı.

ENGİN ALTAY NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, KRT TV'de konuk olduğu programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Menderes'in politikalarından örnek vererek eleştirip şöyle demişti:

"Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki, Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin Menderes'e. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözler gerekçesiyle, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında, Erdoğan'ın avukatının şikayet üzerine ‘tehdit’ suçundan soruşturma başlattı.