Ekonomi
09 Eki 2023 21:00 Son Güncelleme: 09 Eki 2023 21:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde! Kasım ayında hesaba yatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi. Erdoğan ödemelerin kasım ayında başlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı. Ekonomi, terörle mücadele ve bölgesel gelişmeler başta olmak üzere birçok konu Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda ele alındı. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapma hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda sınırları içinde ve dışında izleyeceği hareket tarzına ilişkin stratejimizi hayata geçiriyoruz.

'TÜRKİYE'NİN KUCAKLAYICI TAVRI ÇOK ÖNEMLİ'

Uluslararası uzay kongresinin 77. sine Antalya'da ev sahipliği yapacağız. Bölgemizde ve dünyada dini ve etnik kökenlere dayalı ayrışmaların ve çatışmaların nefret suçlarının arttığı dönemde Türkiye'nin kucaklayıcı tavrı çok önemlidir. Dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeler yakın takibimiz altındadır.

'FİYAT DALGALANIŞININ SONUNA GELİYORUZ'

Depremde yıkılan şehirlerimizin ayağa kaldırılması ve terörle mücadele önceliğimizdir.Ülkemizi faiz kur enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini boşa çıkartmaya kararlıyız. Fiyat dalgalanışının sonuna geliyoruz. Hayat pahalılığınıçözmek için akılcı politika izliyoruz.

Otomotiv sektöründe aldığımız tedbirler sayesinde sğekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı.

KONUTTA FAHİŞ FİYATLARA AĞIR YAPTIRIMLAR GELİYOR

Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz

EMEKLİLERE BİR DEFAYA MAHSUS 5 BİN TL

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıyı çok iyi biliyoruz. Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Bir defata mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmaya karar verdik. Bu ödemeler Kasım ayında emeklilerimizin hesabına yatırılacaktır.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız ilhamla, sınırlarımız dışındaki mücadeleyi insani ve ahlaki çizgileri ihlal etmeden yürütüyoruz. Kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyinde geçtiğimiz hafta yaptığımız son harekatları da aynı hassasiyetle icra ettik. Operasyonumuzun ilk safhası başarıyla sonuçlandı.

Teröristlere ait toplam 194 hedef imha edilirken 162 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristler dışında kimseye zarar vermeden bu operasyonları yürttük. Sınırlarımızda bir terör koridoru kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Müttefiklerimiz bize bunun sözünü verdiler ama sözlerini tutmadılar. Terör örgütlerinin adını değiştirmekle bir şey değişmiyor.