Gündem
11 Ara 2018 08:39 Son Güncelleme: 11 Ara 2018 09:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken atama!

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeliğine Fecir Alptekin atandı.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Başkanlığı için adı geçen Turkuvaz Medya Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeliğine, Fecir Alptekin’in Atanması Hakkında Karar (Karar: 2018/248), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Başkanlığı için adı geçmişti
Kararla, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeliğine, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamenin 21’inci maddesi gereğince Fecir Alptekin atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk yurtdışı seyahatinde gazetecilere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi’nin başına bir kadın yöneticinin getirileceğini söylemesi üzerine, bu ismin Turkuvaz Medya Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Fecir Alptekin olduğu belirtilmişti.

Alptekin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanırken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Başkanlığı’na Prof. Dr. Fahrettin Altun getirilmişti.

 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda kimler var?
Resmi Gazete’de 9 Ekim’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üyeliklerine atamalar hakkındaki karar ile Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri de belli olmuştu.

Kurul Üyeliklerine; Alev Alatlı, Havva Hümeyra Şahin, Hülya Soydan (Koçyiğit), Dr. İskender Pala, Mehmed Özçay, Murat Bardakçı, Orhan Gencebay, Rasim Özdenören, Dr. Ümit Meriç atanmıştı.

 

Fecir Alptekin kimdir?
İtalyan Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Fecir Alptekin, medyadaki kariyerine Cumhuriyet ve Yeni Binyıl gazetelerinde muhabir-editör olarak başladı. Daha sonra Halkla İlişkiler, İletişim ve Pazarlama sektörüne giren Alptekin, Novartis Pharma, TÜSİAD, Türk Reklam Ajansları Derneği ve Memorial Sağlık Grubu’nda çalıştı.

Fecir Alptekin, 2006 yılından bu yana çalıştığı Turkuvaz Medya Grubu’nda son olarak Kurumsal İletişim Grubu Başkanlığı görevini yürütüyordu.