Gündem
03 Haz 2015 08:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet tepkisi: Bu haber başlığı ülkeye ihanettir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Her şeyden önce MİT devletimizin şu anda en özel diyebileceğimiz bir teşkilatı. Bu teşkilatın hassas görevleri var. Bu görevleri yerine getirirken kimler nereye kadar buraya müdahale edebilir, bunların hepsi kanunlarla belirlenmiştir. Bu tür bir şeyde başbakanın her şeyden önce müşteşara falan herhangi bir müdahale olacağı zaman bundan haberi olması lazım, izninin olması lazım. Bu olayla ilgili olarak MİT araçları olduğu halde, bunlara müdahale etme yetkisi yok. Böyle bir yetki olmadığı halde burada MİT'in TIR'larına çok farklı bir alanda bir müdahale söz olmuştur. Bunun uluslararası alanda Türkiye'ye karalama kampanyası, bunlar var. Peki bunun arkasında kim var? Burada bir üst aklın olduğuna inanıyorum. Bu üst aklın kullandığı kim paralel yapı. Paralel yapı burada da devreye girdi. Neticesinde şu anda hepsi dökülmeye başladı. Bunlar konuşuldu. Gazetelerde, televizyonlarda yer aldı.

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Tekrar tam seçimin son haftasına girerken ismini zikrettiğiniz gazete ve o ismini zikrettiğiniz şahıs ki geçmişin malum takımlarından birisidir ve şu anda bunu gündeme getirmesinin tek sebebi tekrar ülkeye zarar vermek. Kaldı ki bu yargıda şu anda, süreci devam ediyor. Savcılar, hakimlar vs. yargılanıyor. Şu anda tutuklu olanlar var. Böyle bir sürecin içerisinde sen kalkıyorsun böyle bir başlık atıyorsun. Bu başlığı atman bile bana göre hem ülkeye bir ihanettir hem de bunun nereye gideceği konusunda sen bu kararı neye göre veriyorsun? Paralel yapının dediği istikamette bunu kullanıyor. Bizler o zaman da söyledik. Bizler Bayırbucak Türkmenlerine her türlü insani, lojistik desteği veriyoruz. 

Biz Bayırbucak Türkmenlerine her türlü insani, lojistik desteği veriyoruz. Bunu da vermeye devam edeceğiz dedik. Bayırbucak Türkmenlerinin ileri gelenlerinin yaptığı açıklamalar var. Daha ileri gideceğim, MHP'li bir milletvekili arkadaşımız o da Bayırbucak Türkmenleriyle ilgilenirdi, gerek bana gerek Ahmet Bey'e teşekkürleri vardır. Suriye'de rejim onların da üzerine geliyor. O bölgede Bayırbucak Türkmenleri var. Bunlar Türkiye'de hükümeti son dönemlerde şahsımı terör örgütlerine destek veriyormuşuz itham etmesine noktasına gittiler. Bir algı operasyonu. Bunu kim adına yapıyorlar o da belli. 

MHP'nin bu tür şeylerde milli bir meselesi yok. MHP milliyetçilik derken kafatası milliyetçiliği yapıyor. MHP'nin yaptığı milliyetçilik bu ülkenin kalkınmasına yönelik bu ülkenin uluslarası camiada bir yer edinmesine yönelik değil.

"BUNU SADECE TÜRKİYE YAPIYOR"

Şu anda Suriye'de ölümle korkutulan, bombalarla korkutulan ve ülkemize kaçan 1 milyon 700 bin Suriyeliyi burada bakan onlara her türlü imkanı veren biz değil miyiz? Aynı şekilde Irak'tan 300 bin insanı şu anda barındıran biz değil miyiz? Biz nasıl teröre destek veriyoruz ki, Suriye'nin o zalim rejiminden kaçanları Irak'ta aynı şekilde bunları bu ülkede besleyelim. Dünyanın hiçbir yerinde şu anda bu tür zulümlerden kaçıp da onlara bakan onları besleyen bir başka ikinci ülke yok. Bunu sadece Türkiye yapıyor.

"NEW YORK TIMES BİR GÖREVİ İFA EDİYOR"

(New York Times'ın yayınları) New York Times'ın bu görevi yeni değil. New York Times, Sultan Abdulhamit, Menderes ve Turgut Özal'a da yaptı. Daha sonra bana yaptı. Bu gazete bir görevi ifa ediyor. Bunun arkasında hangi gücün olduğu belli. Bu güce hizmet ediyor. Gezi olaylarında da aynı görevi üstlendi. Aynı görevi BBC, CNN yaptı. Dert Türkiye'yi zayıf düşürmek, Türkiye'yi bölmek parçalamak ondan sonra yutmak. Ama bunu başaramadılar.

PARALEL YAPI
40 yıllık bir yapıyı bir anda silip atamazsınız. Biz bu mücadeleyi hukuk içerisinde vermek zorundayız.

BANK ASYA

Eğer hukuk içinde olmamış olsa 1.5 yıl önce anında el konulurdu. Bir hukuki süreç takip ediliyor.

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA BAŞKANLIK SİSTEMİ VURGUSU YAPILDI MI?

Bu vurgu yapılıyor diyemem. Muhalefetin işine gelmiyor. Ben biterim diyor. Çünkü iki partiye gider. İlk seçimde 50+1'i yakalayan alır götürür. İkinci tura kalırsa iki parti yarışa girer.

BAŞKANLIK SİSTEMİ MUHALEFETE DE İKTİDAR ŞANSI GETİRMEZ Mİ?

Olabilir. Bazı ülkelerde seçime koalisyon yaparak giriyorlar. Meydanlar başkanlık sistemine 'Evet' diyor. Biz anayasa komisyonunda her türlü desteği verdik. Ancak 60 madde tartışılabildi. Ana muhalefetin başındaki zat dedi ki gelin imzalayalım. Yok dedi 4 partinin imzası lazım dedi. Hiçbir şekilde dürüst olmayan biri.

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ OLUR MU?

Türk tipi derken hepsi bize ait olsun demiyorum. İlim adamları, gazeteciler dünyayı takip etmyor mu? Bizim geleneklerimize, göreneklerimize göre olsun.

REHAVET VAR DEDİNİZ? O REHAVET NEDİR?

Geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum. Bugün Kars ve İskenderun'da başka bir hava gördüm. 4 gün kaldı. Bu hareketliliğin olması normaldir. O alıştığım o hareketlilik yok. Kendileri bekledikleri havayı yakalamadıklarını görüyorlar. Sivas ötesi meydanlar farklı. Sivas'tan bu yana meydanlar farklı.