Politika
05 Kas 2019 13:59 Son Güncelleme: 23 Eyl 2020 15:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bülent Arınç'a KHK tepkisi: "Esefle karşıladım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KHK faciadır" diyen Bülent Arınç'a tepki göstererek, "Arınç'ın KHK faciadır" sözünü esefle karşıladım. Yapacağımız toplantıda bunu konuşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Esefle karşıladım"

Erdoğan, Bülent Arınç'ın KHK ile ilgili  gündeme oturan sözleriyle ilgili olarak "Kendisi bir hukukçudur. KHK’yı facia olarak değerlendirmesini esefle karşıladım. Bu açıklamayı kabullenmek mümkün değil. Yapacağımız toplantıda bunu konuşacağız." ifadelerini kullandı.

ABD ziyareti

Erdoğan, "ABD ziyareti için Trump'la yapacağım görüşme sonrası nihai kararımı vereceğim." dedi.

Rusya'da savaş uçağı alımı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan savaş uçağı alımının gündemde olup olmadığına ilişkin bir soruya, ''ABD ile F-35 sorunu çözülmezse gereken adımları atarız. S400 alırken bir yerlere sormadık, aldık. Böyle bir şey yaparken de eğer alma kararını verirsek alırız'' dedi.

Arınç ne demişti? 
Gazeteci Kemal Öztürk’ün Youtube kanalına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde KHK mağduriyetlerini gündeme getirmiş ve çok tartışılmıştı. Öztürk’ün ''KHK sorununu nasıl çözeceğiz'' sorusuna Arınç ''KHK bir faciadır’’ yanıtını verdi. Arınç ''Çevremde o kadar bu felaketi yaşayan insan var ki ben onlara acıyorum, onlara merhamet ediyorum. Ben onları gördükçe yerin dibine geçiyorum’’ açıklamasında bulundu.