Politika
18 Mar 2021 14:07 Son Güncelleme: 18 Mar 2021 15:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Andımız' mesaj! "Milli Andımız İstiklal Marşı'dır"

Ülke gündeminde yer alan 'Andımız' tartışmalarında siyasi partilerin liderleri görüşlerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Andımız' ile ilgili söyleyecekleri merak ediliyordu. Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada "Milli andımız İstiklal Marşı'dır" dedi.

Türkiye'nin gündeminde yer alan okullardan 'Andımızın' kaldırılmasına yönelik tartışmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ne söyleyeceği merak ediliyordu. Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada "Milli andımız olan İstiklal Marşı'mız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Şehitlerimiz ve gazilerimiz en büyük mükafatı Rabbimiz nezdinde alacaklardır. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin milletimizin gönlündeki yeri de her türlü takdirin üzerindedir. Yurtiçi ve dışında yürüttüğümüz terörle mücadele harekatlarında şehit ve gazi olan askerlerimiz bu toprakları vatan yapma mücadelesinde son neferlerdir. 

ÇANAKKALE ZAFERİ

Bugün Çanakkale Zaferimizin 106. yıldönümü. Buradan tüm milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutluyorum. Bu toprakları vatan yapabilmek için İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye kadar nice savaşlar verdik. Ecdadını unutmayan bir nesil var. Çanakkale'de bir hilal uğruna çok güneşlerimizi kaybettik ama karşılığında istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık. Çanakkale Savaşları hem İstiklal Harbimiz girizgahı olması hem de milletimizin topyekün kıyamını ifade etmesi açısından ayrı bir önem sahiptir. O muhteşem zafer kazanılmamış olsaydı Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalacaktık. 

MİLLİ ANDIMIZ İSTİKLAL MARŞI

Demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız her adımda geleceğimize daha güvenle bakıyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız Anadolu'yu imanları ve irfanlarıyla yurt yapan Yunus Emre ve Hacı Bektaş Yılı olarak kabul ettik. Bu sene aynı zamanda İstiklal Marşı yılıdır. Milli andımız olan İstiklal Marşı'mız bize niçin birlik olmamız, vatanımıza sahip çıkmamız, devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor.

Terörden darbeye kadar her yolu denediler ama yine milletimize diz çöktüremediler. Gelecekte de bu kirli emellerine ulaşamayacaklar.