Gündem
13 Oca 2023 00:27 Son Güncelleme: 13 Oca 2023 00:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan iğrenç olaya İsveç'ten ilk açıklama geldi

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik büyük skandala ilişkin Türkiye'den gelen sert tepkilerin ardından İsveç'ten de ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanı, "Seçilmiş bir Cumhurbaşkanının bu şekilde tasvir edilmesi içler acısı bir durum" dedi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal olaya ilişkin Türkiye'den gelen sert tepkilerin ardından İsveç'ten de açıklama geldi.

İsveç Dışişleri Bakanı Billström Twitter hesabından yaptığı açıklamada hükümetinin nefret ve tehdit söylemlerine karşı olduğunu belirterek "Halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanının belediye binasında bu şekilde tasvir edilmesi içler acısı bir durum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsveç’te skandal bir olaya imza atıldı. Başkent Stockholm'de bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketi belediye binası karşısında kurulan mekanizmada darağacı süsü verilerek sallandırıldı.

Olayın ardından Türkiye'den çok sert tepkiler gelirken İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. İsveç Başbakanı'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaret de Türkiye tarafından iptal edildi.

ETİKETLER
#türkiye #isveç #pkk #ypg