Gündem
13 Ara 2022 13:47 Son Güncelleme: 13 Ara 2022 13:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Milyonlarca EYT'liye müjdeli haber!

EYT takviminin ertelendiği açıklamaları sonrası milyonlarca EYT mağduru hayal kırıklığına uğramıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son yaptığı açıklamada çok hızlı çalıştıklarını açıklamış, en kısa sürede EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulacağını belirtmişti. Gazeteci Murat Kelkitlioğlu, milyonlarca EYT'liye umut veren bir açıklama yaptı.

EYT takviminin ertelendiği açıklamaları sonrası milyonlarca EYT mağduru hayal kırıklığına uğramıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son yaptığı açıklamada çok hızlı çalıştıklarını açıklamış, en kısa sürede EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulacağını belirtmişti.

Gazeteci Murat Kelkitlioğlu, milyonlarca EYT'liye umut veren bir açıklama yaptı. Kelkitlioğlu'nun açıklamasına göre EYT, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Aralık ayı sonunda Meclis'te.

VEDAT BİLGİN NE DEMİŞTİ?

Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemeye ilişkin "Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Kabine toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yapan Bilgin, "EYT'lilere yönelik düzenleme" sorusuna, "EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı, bitince açıklayacağız. Burada gizli bir şey yok. Mecliste anlattım, EYT ile ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamlarını 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1 milyon 800 bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil, bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım" yanıtını vermişti.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Gazeteci Murat Kelkitlioğlu ise büyük hayal kırıklığı yaşayan milyonlarca EYT'linin yüreğine su serpen bir son dakika gelişmesini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Önce yaş sınırı kısıtlaması daha sonra da EYT takvimi değişti haberleri üzerine birbiri ardına hayal kırıklığı yaşayan ve özellikle sosyal medyada yapılan etiket çalışmalarıyla seslerini duyurmaya çalışan milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar umutlarını kaybetmek üzereydi.

Kelkitlioğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda çok hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışmaların hızlandığını belirterek şu tweeti attı: 

"EYT düzenlemesinin Aralık ayı sonuna yetişmesi için bakanlıkta hummalı bir çalışma var! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine düzenlemede yaş sınırı olmayacak!"