Politika
06 Eki 2022 15:58 Son Güncelleme: 06 Eki 2022 16:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ve Aliyev görüşmesine masadaki kitap damga vurdu

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi için Çekya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan lideri Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev mini zirve yaptı. Liderlerin önündeki masada bulunan "Free" adlı kitap ise dikkat çekti. Arnavut yazar Lea Ypi tarafından kaleme alınan eserde, Avrupa'daki son Stalinist devlet olan Arnavutluk'ta komünizmin ve diktatörlüğün çöküşü anlatılıyor.

Avrupa ülkelerinin liderleri, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun (AST) ilk toplantısı için bugün Çekya'nın başkenti Prag'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada zirve öncesinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Dört lider önce ayaküstü sohbet etti. Daha sonra Macron ayrıldı, üç lider oturarak sohbetlerine devam etti.

DİKKAT ÇEKEN KİTAP
Masanın üzerinde ise bir gül ve kitap bulunması dikkat çekti. Lea Ypi isimli Arnavutluk bir yazar tarafından kaleme alınan kitap, Avrupa'daki son Stalinist devlet olan Arnavutluk'ta komünizmin ve diktatörlüğün çöküşünü anlatıyor. Free, siyasi çalkantıların ortasında reşit olmanın sürükleyici bir anısı olarak özetleniyor. Keskin bir içgörü ve zekâ ile Lea Ypi, ilerlemenin sınırlarının ve geçmişin yükünün izini sürerek, idealler ve gerçeklik arasındaki boşlukları ve tarihin savurduğu insanların umutlarını ve korkularını aydınlatıyor.