Politika
02 Nis 2023 17:15 Son Güncelleme: 02 Nis 2023 17:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basması hakkında ilk kez konuştu!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir iftar programında seccadeye ayakkabıyla basmasına bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "40 gün içerisinde birileri seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basabilir. Onlara göre meşrudur. Yapabilirler. Talimatı Pensilvanya'dan alıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. 97 tesisin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir iftar programında seccadeye ayakkabıyla basan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle tepki gösterdi.

"TALİMATI PENSİLVANYA'DAN ALIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Cumhur İttifakı ile bir yola çıktık. Bu yolculuğu 14 Mayıs'ta sizler çok farklı bir şekilde şahlanışa çevireceksiniz. 40 gün içerisinde birileri seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basabilir. Onlara göre meşrudur. Yapabilirler. Talimatı Pensilvanya'dan alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Dün Elazığ'da, önceki gün Gaziantep ve Kilis'i ziyaret ettik. Daha önce Hatay ve Kahramanmaraş'taydık. Gittiğimiz her yerde milletimizin dayanışma ruhuna bizzat şahitlik ediyoruz. Milletimiz oruçla, Kur'an'la bu mübarek günleri idrak ederken, deprem bölgesindeki kardeşlerini de asla unutmuyor. Pek çok kuruluş sahada mağdurlara destek oluyor. Belediyelerimiz barınmadan gıdaya geniş bir alanda örnek işlere imza atıyor."