Gündem
27 Nis 2019 11:55 Son Güncelleme: 27 Nis 2019 14:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul ve Ankara'da seçimi kaybetmedik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada, "İstanbul ve Ankara'da seçimi kaybetmedik, tam tersine seçimi kazandık. 'Sayın Genel Başkan ne diyor?' diyenleriniz çıkabilir. Her şeyden önce kazanmak nedir kaybetmek nedir? Bunun üzerinde ayrıca durmak gerekir. İstanbul'da 39 ilçenin 25'ini ittifak olarak almış bulunuyoruz." dedi. Erdoğan İstanbul'daki seçim süreciyle ilgili ise, "Burada çok ciddi bir örgütlü organizasyon söz konusu" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor...

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yüzde 44'lük oy oranına ulaştık. Her seçim bir imtihandır, bir mücadeledir, bir muhasebedir. Bu mücadeleden bir kez daha alnımızın akıyla çıktık.

Türkiye genelinde AK Parti olarak yüzde 44,4'lük oy oranına ulaştık. Bu sonuç, AK Parti olarak girdiğimiz mahalli idareler seçimlerinde elde ettiğimiz en yüksek ikinci oy oranıdır.

"İSTANBUL VE ANKARA'DA SEÇİMİ KAYBETMEDİK"

İstanbul ve Ankara'da seçimi kaybetmedik, tam tersine seçimi kazandık. 'Sayın Genel Başkan ne diyor?' diyenleriniz çıkabilir. Her şeyden önce kazanmak nedir kaybetmek nedir? Bunun üzerinde ayrıca durmak gerekir. İstanbul'da 39 ilçenin 24'ünde AK Parti, 1'inde ortağımız MHP kazanmış durumdadır. 25 ilçeyi ittifak olarak almış bulunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki toplam 312 üyeden 169'u AK Parti'ye 4'ü MHP'ye mensuptur. Ankara'da da durum farklı değildir. 147 üyeden 88'i AK Parti, 19'u MHP, 40'ı diğer partilere mensuptur. İlçelerde ve meclislerde ezici çoğunluk elde ettiğimiz yerlerde büyükşehirlerde nasıl kaybettiğimizi enine boyuna araştıracağız.

"İSTANBUL'DAKİ SEÇİM SÜRECİNİ SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ"

YSK tarafından değerlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili süreci sonuna kadar takip ediyoruz, edeceğiz. AK Parti umudunu kesti diyorlar. Sonuna kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu iş bitti, kaybettik noktasında değiliz.

CHP'nin Seçim Kanunumuzda yeri olan itiraz yollarını kullandığımız için bizi hedef alması, pervasızca bize saldırması tam anlamıyla trajikomik bir durumdur.

Burada çok ciddi bir örgütlü organizasyon söz konusu. Elimizdeki belgeler bunu gösteriyor.