Gündem
08 Şub 2023 13:45 Son Güncelleme: 08 Şub 2023 14:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları için Kahramanmaraş'a geldi.

Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Erdoğan ile bölgeye, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremzedeler için oluşturulan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti.

Burada incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın incelemelerinin ardından yaptığı açıklamalar şöyle: 

VATANDAŞLAR OTELLERDE KALABİLİR

"Antalya'da otellerde kalmak isteyen vatandaşlarımızı yerleştirmeye hazırız. Çok ciddi sayıda oda kapsaitesine ulşatık. Antalya, Alanya, Mersin'deki otellere eğer isterlerse yerleştirebiliriz. Bu konuda da her ilde seferber omuş durumdayız. Bu adımlarla işimizi daha da kolaylaştırmış olacak, işlerimiz daha da kolaylaşacaktır."

"ISINMA SIKINTISINI GİDERİYORUZ"

"İlk olarak havaalanlarında ve yolarımızda sıkıntı yaşayacağız. Akarakıtta sıkıntılar yok değil var. Ama aşıyoruz hepsini. Büyük tüplerimiz de illerimize gelmeye baladı. Dağıtımına başlayacağız. Isınma sıkıntımız da gidermiş olacağız. AFAD merkezinden yapılan açıklamalar dışında kimseye fırsat vermeyin Bu fırsatçılara basın mensuplarının da fırsat vermemesini temenni ediyorum. "

"10 BİN LİRA YARDIM "

"Hasar tespiti için bütçe ayırdık. 10 bin lira olarak planladığımız bütçe ile depremzedelerimizin sıkıntılarını gidermeyi planlıyoruz"