Gündem
07 Eyl 2015 01:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dağlıca'daki şehitleri böyle öğrendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari Dağlıca'da çıkan çatışmada şehitlerin ve yaralıların olduğu haberini ATV'de katıldığı canlı yayın başlamadan az önce aldı.

Melih Altınok Erdoğan'ın telefonla bilgi aldığı sırada çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dağlıca'daki son durum hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hava şartları çok kötüymüş. O şartlar da böyle bir mücadele var. Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde bu olay gerçekleşiyor. Ordaki zırhlı araçlarda mayınlar neticesinde bir olay art arda oluşuyor. Şu anda yapılacak açıklama devam edecek mücadele çok daha farklı ve kararlı olacaktır" açıklamasında bulunarak şehit ve yaralıların sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Erdoğan, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin olarak, "Her şeyden önce tabi, üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkari ile gerek Valimiz, gerekse oradaki kolordu komutanı kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice an be an alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" ifadelerini kullandı.

"Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi"

Erdoğan, "Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar" şeklinde konuştu.

"Seçim tabii ki yapılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın ne diyorlar 'Seçim yapılmayabilir' şu yaklaşıma bak. Yani sen demokrasiye inanacaksın ve 'seçim yapılmayabilir' diye böyle bir yaklaşım ortaya koyacaksın. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu işin tek çıkış yolu sandıktır. Seçim tabii ki yapılacak. Şartlar ne olursa olsun yapılacak" dedi.