Gündem
07 Ara 2023 12:49 Son Güncelleme: 07 Ara 2023 13:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina’da! İşte masadaki gündemler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Yunanistan’da resmi temaslarda bulunacak. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in davetiyle Atina’ya giden Erdoğan, Yunan liderle ikili temaslar gerçekleştirecek. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerle bölgesel ve küresel konular masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Yunanistan’ın başkenti Atina’da resmi törenle karşılandı.

Atina’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in başkanlıklarında ve ilgili bakanların katılımıyla düzenlenecek konsey toplantısında, Türkiye-Yunanistan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi imkanları ele alınacak.

Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra mevcut bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Ziyaret kapsamında ayrıca, ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması da planlanıyor.